CTP, atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie: „M-aș oferi să-l apăs eu pe cap”. Ce l-a făcut pe gazetar să răbufnească

CTP, atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie: „M-aș oferi să-l apăs eu pe cap”. Ce l-a făcut pe gazetar să răbufnească
CTP, atac la IPS Teodosie

Cristian Tudor Popescu a lansat un atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie, după declarațiile făcute de cel din urmă despre cazul bebelușul mort în urma mai unui botez.

CTP, atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie

Cristian Tudor Popescu a spus că ar vrea să îl boteze pe ÎPS Teodosie în mare.

„Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul (n. r.: cel al botezului). Pentru că…o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm”, afirma ÎPS Teodosie despre ritualul botezului.

Prin urmare, CTP a precizat la postul Europa FM că s-ar oferă el să-l boteze pe ÎPS.

”Nu ne intimidăm”, a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță întru botez de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă.

Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași.

Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund. Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap…”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Anchetă după ce un bebeluș a murit în urma ritualului de botez

Amintim că un copil de numai o lună și jumătate a murit luni, la spital, după ce a făcut un stop-cardio-respirator, după botezul de la Biserica ”Sf. Constantin şi Elena” din Suceava, când ar ar fi fost complet scufundat în apă. Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebeluşul a fost găsit în stop cardio-respirator de către echipajul SMURD, care l-a resuscitat şi apoi l-a transportat la spital.

Astfel, preotul Alexandru Mazarache a dobândit calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă în ce privește cazul bebeluşului decedat, a spus presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pe nume Anca Panciuc.

”Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei” , a declrat Anca Panciuc. Iniţial, se deschisese dosar penal in rem.

Ancheta este derulată de poliţişti, coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Astfel, preotul Alexandru Mazarache s-a autosuspendat de la slujire până la finalizarea anchetei, a spus și protopopul Doru Budeanu de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

De asemenea, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat că o să analizeze şi o să stabilească circumstanţele în care a murit bebeluşul după slujba botezului, anunțând că a luat legătura cu preotul paroh şi cu persoanele care au luat parte la ritual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI