ÎPS Teodosie, avertisment pentru credincioși în Postul Paștelui: „Cine face acest lucru, nu ține nicio zi de post!”

ÎPS Teodosie, avertisment pentru credincioși în Postul Paștelui: „Cine face acest lucru, nu ține nicio zi de post!”
ÎPS Teodosie, avertisment despre postul Paștelui

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului atrage atenția asupra viciilor care anulează orice reținere alimentară din timpul postului. Acesta îi sfătuiește pe credincioși să renunțe cât mai repede posibil, dintr-o dată.

„Acest păcate este mai mare ca beția”

ÎPS Teodosie a ținut să le amintească credincioșilor, chiar în ziua în care a început postul, despre cuvintele pline de adevăr ale părintelui Cleopa, care spune că păcatul fumatului este atât de mare, încât întrece chiar și beția. Acesta consideră că cine fumează în timpul postului, nu postește nici măcar o zi, în ciuda faptului că alimentația consumată este una de post, care nu include lactate, ouă și carne.

Pentru a renunța la acest viciu, Arhiepiscopul Tomisului le recomandă oamenilor să nu renunțe ușor, ușor, ci dintr-o dată, pentru a rupe răul de la rădăcină.

„Luaţi aminte! Unii acoperă nişte păcate care se spune că ar fi relative, că n-ar avea importanţă. „Părintele Cleopa foarte frumos observă şi zice că fumatul, deşi nu este mâncare, e mare păcat. Mai mare ca beţia.

Pentru că e împotriva firii. Astfel încât, cine fumează, nu ţine nicio zi de post. Să ia aminte cei care fac acest nărav, să-l lase. Şi nu vă amăgiţi zicând: ‘mai rărim’! Dintr-o dată!”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului și Constanței, luni, pe 15 martie.

Mesajul  IPS Teodosie despre închiderea bisericilor de Paște

Postul Mare, așa cum mai poartă denumirea, durează 40 de zile și reprezintă perioada în care Iisus Hristos a suferit pentru iertarea păcatelor noastre. Spre deosebire de Postul Crăciunului, Postul Paștelui este mult mai strict, astfel că există puține dezlegări în care credincioșii pot consuma pește, respectiv pe data de 25 martie, de Buna Vestire și pe 25 aprilie, de Florii. Anul acesta, credincioșii vor sărbători Paștele ortodox pe 2 mai, în timp ce Paștele catolic va fi sărbătorit pe 4 aprilie.

În urma anunțului făcut de autorități cu privire la noile restricții, ÎPS Teodosie le-a transmis credincioșilor să lupte pentru a păstra bisericile deschise, afirmând că locașurile sfinte le aparțin oamenilor și lui Dumnezeu și nu celor care ne conduc.

„Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința. Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat ÎPS Teodosie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI