IPS Teodosie, avertisment crunt pentru preoții care împărtășesc cu mai multe lingurițe: ”Mare păcat” VIDEO

IPS Teodosie, avertisment crunt pentru preoții care împărtășesc cu mai multe lingurițe: ”Mare păcat” VIDEO
IPS Teodosie, avertisment crunt pentru preoții care împărtășesc cu mai multe lingurițe

Azi, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a afirmat, la Mănăstirea Colilia, că dacă prinde vreun preot că își împărtășește enoriașii cu mai multe lingurițe, nu îl va mai lăsa să slujească, adică, cu alte cuvinte, îl va da afară, întrucât acesta este un ”semn de necredință”.

IPS Teodosie, avertisment crunt pentru preoții care împărtășesc cu mai multe lingurițe

Astfel, prezent la slujba de la Mănăstirea Colilia, el le-a transmis credincioșilor:

„Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar. Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă. Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa.

De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie. De aceea, din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

A acordat ”diplome de recunoștință”

De asemenea, ÎPS Teodosie a făcut referire și la un  „strălucit om de ştiinţă” de la NASA care a folosit „aparatura cea mai rafinată” pentru a căuta microbi în potir, fără rezultat însă.

 „Nu a găsit nimic. În altar, foarte puţini. În biserică, ceva mai mulţi. Dar afară, mulţime de microbi. Şi văzând această minune a zis: ”De ce să mai stau acolo, să spun poveşti la oameni, când adevărul este în biserică, în sfânta împărtăşanie?” Şi s-a făcut călugăr în Sfântul Munte. Şi mulţi oameni de ştiinţă au îmbrăţişat, văzând că ştiinţa e neputincioasă.

Este bună ştiinţa, că e de la Dumnezeu. Prin ştiinţă, noi ne îmbrăcăm, ştim să facem haine, prin ştiinţă facem şi medicamente, dar mai mare medicament şi mai de folos ca sfânta împărtăşanie nu este niciunul. Şi eu am fost întrebat: ”Nu vă temeţi că veţi îmbolnăvi?” Nu mă tem, pentru că slujesc zilnic şi cât voi trăi, aşa voi face! Că e boală, c nu-i boală, mai mare bucurie, va ierarh, ca să slujesc, nu este alta!”, a mai spus Teodosie.

La finalul liturghiei, ÎPS Teodosie a acordat ”diplome de recunoștință” celor care au donat bani mănăstirii Colilia, menționându-l ca ctitor principal pe George Becali, dar și pe vărul său, Teia Sponte, și pe directorul unei mari companii de furnizare a energiei electrice.

De menționat este că la liturghia oficiată duminică la mănăstirea Colilia au participat zeci de oameni, dar conform imaginilor de mai jos, ei nu au respectat măsurile de distanţare fizică şi nici nu au purtat toţi mască de protecţie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI