CNA a dat o nouă amendă uriașă din cauza lui ÎPS Teodosie. Ce a transmis preotul

CNA a dat o nouă amendă uriașă din cauza lui ÎPS Teodosie. Ce a transmis preotul
CNA, amendă după un mesaj contorversat din partea lui ÎPS Teodosie

Consiliul Național al Audiovizualului vine cu o nouă amendă uriașă din cauza lui ÎPS Teodosie. Ce mesaj transmis de preot a fost taxat dur de autorități? Unii români sunt șocați de cele spuse de acesta.

CNA, nouă amendă din cauza unui mesaj din partea ÎPS Teodosie

CNA a amendat postul radio la care ÎPS Teodosie transmitea un mesaj nepotrivit românilor. Concret, acesta le spunea credincioșilor să nu se vaccineze. Consiliul Național al Audioviualului a hotărât pe data de 21 octombrie să amendeze postul radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului. Sancțiunea financiară pentru postul radio în cauză a fost taxat cu nu mai puțin de 10.000 de lei în urma analizei membrilor din Consiliu.

„După analizarea raportului întocmit de Direcția Control pentru emisiunea „Cuvântul ierarhului” din 14.10.2021 difuzată de postul Radio Dobrogea din Constanța, Consiliul a decis să sancționeze radiodifuzorul cu amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului”, se arată într-un comunicat de presă.

„Au obligaţia să asigure informarea obiectivă”

Art. 3 alin. (2) spune: „Toţi radiodifuzorii au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.”

În cadrul emisiunii invocate de CNA Teodosie a spus ascultătorilor să nu accepte vaccinarea pentru că sunt apărați de Constituția țării și de legile europene: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”. Ulterior, BOR a reacționat ferm spunând că „îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică”.

Alte declarații controversate

‘Vaccinul nu este asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative’. Arhiepiscopul acesta – înțeleg că are niște studii și pe afară, a fost trimis să studieze, nu știu ce a studiat – dar să nu știe lucrurile acestea cu privire la ce se întâmplă în lume?!

(că vaccinul este asumat de producători, de Agenția Europeană a Medicamentului, de cea din Statele Unite, care l-au aprobat în baza unor studii, și în cele din urmă de statele care l-au pus la dispoziția cetățenilor – n.r.). E de luat în considerare o asemenea ipoteză? Nu! Și-atunci, el NU face o afirmație falsă. Este o minciună”
ÎPS Teodosie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI