15 nov. 2021 | 20:46

Ce a dezvăluit IPS Teodosie despre Arsenie Boca. Credincioșii sigur vor sta pe gânduri VIDEO

Diverse
Ce a dezvăluit IPS Teodosie despre Arsenie Boca. Credincioșii sigur vor sta pe gânduri VIDEO
Arsenie Boca, un reper pentru mulți români

Pentru mulți creștini numele lui Arsenie Boca a devenit ceva sfânt. Prigonit atât în perioada regimului lui Antonescu, și ulterior de comuniști, Arsenie Boca va deveni pentru mulți un reper de moralitate, creștinism, dar și un adevărat profet. Dar, așa cum îl descria teologul Antonie Plămădeală, „nu era un profet în sens biblic, ci o ființă umană care, folosind mijloacele psihologiei, a fost capabil, dintr-un răspuns la o întrebare să deducă mai mult decât voia să deducă persoana care a pus întrebarea, până la punctul în care întrebarea pe care ți-o punea în urma căreia părea profetică, dar, în realitate, era dedusă de el din răspunsul dat de persoana cu care dialoga.” Printre cei care și-au dorit să-l cunoască se numără și IPS Teodosie, care recent a vorbit despre Arsenie Boca, în cadrul emisiunii radiofonice de la Radio Dobrogea.

Arsenie Boca, un reper pentru mulți români

Pentru mulți creștini ortodocși mormântul lui Arsenie Boca a devenit, peste timp, un loc de pelerinaj și rugăciune. Mulți îl consideră pe Părintele Arsenie Boca un adevărat profet, de altfel există multe povești despre propovăduieile părintelui de-a lugul anilor.

După venirea comuniștilor la putere, Arsenie Boca a fost arestat de mai multe ori, totul culminând cu trimiterea sa la Canal, iar ulterior excluderea sa din toate activitățile bisericești, fiind în permanență sub ochiul ager al serviciilor de Securitate. La vârsta de 79 de ani Arsenie Boca se stingea la Mânăstirea din Sinaia.

Părintele Arsenie nu a fost încă canonizat ca sfânt, dar BOR se pare că are în intenție să facă acest demers, încă din octombrie 2015. Atunci Biserica Ortodoxă Română a anunțat că ia în considerare cauza de recunoaștere și proclamare a sa ca sfânt. Cu toate acestea, și astăzi pelerini din toată România se adună pentru a se ruga la mormântul său, care se află la Mănăstirea Prislop.

IPS Teodosie și-a dorit să-l cunoască, dar a fost refuzat

Printre preoții care se află astăzi în slujba creștinismului în România, mai sunt câțiva care l-au cunoscut personal pe Părintele Arsenie Boca, dar sunt și alții, precum IPS Teodosie, care și-ar fi dorit să-l cunoască. Recent, în cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea, IPS Teodosie a vorbit despre acest episod din viața sa, recunoscând că ș-a dorit să-l cunoască, dar din motive neștiute, Păintele l-ar fi refuzat, răspunzând în același timp și la întrebarea referitoare la posibila canonizare a Părintelui Boca.

„Nu am nimic. Eu nu l-am cunoscut. Eu am vrut să îl cunosc şi el nu m-a primit. Atât.

Eu am rămas cu o rană. M-am dus să-l cunosc şi nu m-a primit. Doar atât pot să spun“, a recunoscut IPS Teodosie.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro