Ipoteză uluitoare. Scandal România – Grecia. Vestea șoc dată de Rareș Bogdan

Ipoteză uluitoare. Scandal România - Grecia. Vestea șoc dată de Rareș Bogdan

În sezonul-COVID, românii se simt în siguranță în paradisul zeilor, chiar dacă cele mai populare zone din Grecia au început deja să se aglomereze. Folosind frontiera terestră ori calea aeriană, oamenii au plecat să petreacă la prețuri mici, însă drumul până acolo a fost lung și îngreunat ba de numărul mic de angajați ai DSP din aeroporturi, ba de formalitățile din vamă. Situația a fost comentată și de Rareș Bogdan, care a lansat o ipoteză în acest caz. Europarlamentarul promite că va ridica problema în Comisia Europeană și îl cheamă pe ambasadorul grec la București pentru a da explicații.

Scandalul continuă. Românii stau la cozi kilometrice pentru a-și putea petrecere concediul în Grecia

Înainte ca drumul spre greci să fie întins, Ministerul Afacerilor Externe menționa că autoritățile elene pot modifica oricând condițiile de intrare pe teritoriul Greciei, în funcție de infectările care vor fi înregistrate pe parcurs. Turiștii români au fost obligați să completeze un formular în format elecronic înainte de a-și părăsi țara. Întârzierile și-au făcut loc însă și la vamă, și în aeroporturi, iar unele reguli au fost schimbate din zbor.

Pasagerii români care au aterizat zilele trecute pe Aeroportul Heraklion din Creta au avut parte de un tratament unic din partea autorităților: au fost testați, fără a li se oferi o explicație. Măsura a fost surprinzătoare, în contextul în care oamenii legii au asigurat anterior că posibilitatea ca turiștii să fie testați pentru COVID-19 este ”foarte mică”.

Românii au format o coadă de kilometri la intrarea în Grecia

Tulburat de cele întâmplate a fost și Rareș Bogdan. Liberalul s-a arătat deranjat de atitudinea autorităților vamale, declarând că românii sunt supuși unor discriminări: „Am ajuns la Bruxelles și mă voi adresa chiar astăzi Comisiei Europene și voi cere să oprească tratamentul inuman la care sunt supuși românii la frontierele grecești! Cum este posibil așa ceva? Peste 500 de mii de români tranzitează anual granițele Greciei, iar turiștii noștri pe zona estivală sau culturală aduc acestei țări încasări de 1 miliard de euro în câteva luni!

Rareș Bogdan: „Calvarul să înceteze! Ambasadorul grec să fie chemat pentru a da explicații”

Coada în această dimineață a depășit 10 km și s-a înaintat și continuă să se înainteze extrem de greu la Vama KULATA, poarta de intrare in Elada lui Homer, Sofocle, Platon și Aristotel. Este inadmisibil să supui copii la testul COVID, să terorizezi oamenii, să-i sperii, să-i tratezi ca și când ar fi ciumați! Să blochezi ore în şir 20 de copii sub 10 ani în avion sau într-un spatiu închis şi impropriu pe aeroporturile din Heraklion și Atena.
Unde este libera circulație din UE? Este adevărat că doar românii sunt supuși testului COVID? Ce-i cu discriminarea asta? Voi adresa de asemenea o interpelare în cadrul celui mai mare Grup politic din PE. Mă aștept ca premierul Kyriakos Mitsotakis să ia măsuri. Calvarul să înceteze, iar ambasadorul grec la Bucureşti să fie chemat în Centrala MAE pentru a da explicații. Românii NU sunt cetățeni de rang 2. Gata cu capul plecat, România trebuie să stea în Primul RÂND în Europa. Suntem o forță și umilința trebuie să înceteze pentru totdeauna. #romania 🇹🇩🇪🇺
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI