Florin Iordache a fost lăsat, timp de o săptămână, la conducerea Camerei Deputaților, în locul lui Dragnea, aflat în spital. Și artizanul celebrei Ordonanțe 13 nu a stat degeaba și a sesizat CCR.
După ce a preluat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților, Florin Iordache a sesizat Curtea Constituțională în cazul completurilor specializate. Vineri, a trimis o solicitare către CCR în care le cerea magistraților să se pronunțe în cazul unui posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Curtea Supremă.
E o strategia care are, de fapt, un singur scop. Acela de a obține rejudecarea sentinței de trei ani și jumătate de închisoare, primite de Liviu Dragnea.
În sesizarea sa, Florin Iordache invocă un posibil conflict juridic pe o lege din 2000. „Faptul că ei nu au făcut complete specializate, cum cere legea. E vorba despre articolul 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 în care obliga instanțele să facă complete specializate pentru corupție”, a afirmat Florin Iordache pentru Mediafax.
De remarcat e faptul că și avocații lui Liviu Dragnea încearcă să facă același lucru. Apărătorii liderului PSD s-au gândit că pot profita de decizia CCR privind completurile constituite nelegal și au cerut rejudecarea dosarului lui Liviu Dragnea.
Cu alte cuvinte, vor rejudecarea dosarului angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, pe motiv că acel complet de trei judecători nu a fost constituit legal.
La ultimul termen, la care Dragnea nu a fost prezent, magistrații ÎCCJ au stabilit ca acesta să fie audiat pe data de 15 aprilie.
Până atunci, avocații săi mizează pe faptul că ar putea obține rejudecarea procesului. Pe de o parte, avocații depun diverse cereri la Înalta Curte. Pe de altă parte, Iordache speră să obțină o decizie favorabilă din partea CCR.
În dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Liderul PSD a fost găsit vinovat pentru instigare la abuz în serviciu.
Judecătorii au stabilit că două angajate primeau salariu de la Protecția Copilului Teleorman. În realitate, însă, munceau pentru organizația județeană a PSD.