Ionel Ganea a băgat spaima într-un antrenor celebru din Germania. Cu ce a aruncat după el

Ionel Ganea a băgat spaima într-un antrenor celebru din Germania. Cu ce a aruncat după el

Ionel Ganea a fost de-a lungul vremii protagonistul unor episoade scandaloase, fiind mai mereu pus pe harță, a căzut pradă tensiunii din timpul meciurilor, însă unele derapaje le-a avut și în afara terenului.

Ionel Ganea a băgat spaima într-un antrenor celebru din Germania. Cu ce a aruncat după el

Un asemenea episod s-a petrecut pe când fostul internațional activa la VfB Stuttgart, unde „Ganezul” l-a avut ca antrenor pe exigentul Felix Magath. Până că și antrenorul german a avut de-a face cu Ionel Ganea și și-a dat seama că nu e bine să se pună cu el. Întâmplarea a fost pvestită de Sergiu Radu, un fost fotbalist care a evoluat și el ani buni în Bundesliga, și chiar la VfB Stuttgart, în 2008, când a fost împrumutat de Wolfsburg timp de jumătate de sezon.

„Cu o seară înainte de meci, Magath chema echipa jos. Fiecare putea să comande o bere, să mai stea de vorbă, să mai interacționeze. O mică socializare. Ionel a comandat o înghețată în acel moment, de la restaurant. El avea poftă de înghețată. Cum alții își comandau bere, el a zis că poate să își comande un desert.

Magath l-a văzut, i s-a oprit privirea pe el, s-a făcut negru la față și i-a zis «Ganea, ce-i cu tine?». Ganea foarte calm așa «Mi-am comandat și eu o înghețată». A urmat un schimb de replici foarte agresiv din partea lui Magath și în acel moment, Ionel a luat farfuria cu înghețată și a aruncat spre el. De atunci, Magath și-a dat seama că nu e bine să se pună cu el”, a povestit Sergiu Radu la GSP Live.

Ionel Ganea, mereu „săritor”

Ionel Ganea și-a trecut în „palmares” mai multe astfel de episoade de-a lungul carierei sale. Tot pe când era la Stuttgart, Ganea și-a bătut un coechipier după un meci de campionat cu Bremen, de același tratament având parte și Frăsineanu, care a rămas fără câțiva dinți.

În 2001, Ganea s-a bătut la antrenament cu puternicul Bogdan Stelea, înainte de România – Italia, din preliminariile Campionatului Mondial din 2002 (Japonia/Coreea de Sud). În timpul meciului cu italienii, atacantul a fost la un pas să-l linșeze pe Ladislau Boloni, nemulțumit că selecționerul îl lăsase pe bancă.

Pe când evolua la Rapid, Ganea l-a lovit cu capul în gură pe australian Michael Baird, Universitatea Craiova, la pauza meciului dintre cele două echipe.
A fost trimis de Răzvan Lucescu la echipa a doua, după ce Ganea îl înjurase pe antrenor.

În 2007, l-a strâns de gât pe asistentul Dorin Mudura la un meci Poli Timişoara – Rapid, scena rămânând celebră.
Un fapt poate mai puțin știut este diagolul pe care l-a avut cu Sol Campbell, în timpul meciului România – Anglia, de la EURO 2000. După un duel mai tare dintre cei doi, românul s-a uitat la englez și i-ar fi spus: „Motherfucker! Bitch!”

Și fosta soție a lui Ionel Ganea a avut parte de episoade de violență domestică.

Ionel Ganea, 46 de ani, a bifat 45 de selecții la echipa națională, pentru care a marcat 19 goluri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI