Ion Țiriac, tată tiran. Ce și-a obligat copiii să facă, în fiecare zi, până când a zis el ‘Stop’

Ion Țiriac, tată tiran. Ce și-a obligat copiii să facă, în fiecare zi, până când a zis el 'Stop'
Ion Țiriac, aspru în privința educației și disciplinei copiilor lui

Ion Țiriac este un tată foarte aspru. Acesta este extrem de atent la educația copiilor săi, mai cu seamă că le-a interzis e-a lungul copilăriei câteva lucruri cărora altor părinți le-ar fi spus da. Cum se comportă afaceristul cu moștenitorii săi și ce-i obligă să facă în fiecare zi?

Ion Țiriac, aspru în privința educației și disciplinei copiilor lui

Educația este foarte importantă în familia Țiriac, așa că celebrul afacerist i-a crescut exigent pe moștenitorii săi. Principiile și disciplina sunt la ele acasă, iar cei care-i vor duce numele mai departe știu prea bine cum să acționeze și să se comporte atât în preajma apropiaților, cât și în cadrul unor diverse evenimente. Primul român care a intrat pe lista Forbes a miliardarilor lumii rămâne încă un exemplu pentru afaceriștii români, dar în special pentru copiii săi. Deși pasiunea sa pentru sport a fost și este imensă, nu s-a transmis în familiei. Cei care îi poartă numele au ales să facă orice altceva, dar cu toate astea sportul face parte din viața lor. Activitatea fizică este obligatorie în rândul acestora indiferent că este după liceu, după cursurile de la universitate sau într-o zi de weekend. Pentru un trup și o minte sănătoasă, minima jumătate de oră de orice activitate ajută extrem de mult. Dacă prima generație a crescut în felul acesta, desigur că și nepoții afaceristului evoluează tot după învățăturile lăsate în urmă de bunicul celebru.

„Însă un copil normal, şi eu îi văd pe-ai mei, care sunt normali, n-au ales sportul, dar fac sport obligatoriu în fiecare zi, în momentul când termini şcoala – universitate, nu liceu – şi ai cele mai bune note care există în lumea asta… nu mai contează ziua aia după ce ai terminat, pentru că o să sari într-un butoi cu apă îngheţată care se numeşte viaţă. Şi atunci, ce poţi să pui în aplicare? Ce ai învăţat în toţi cei 4, 5, 6, 20 de ani de şcoală şi câtă creativitate ai? Sau ai cumva norocul să faci ceea ce îţi place, nu ce trebuie să faci?”
Ion Țiriac (Sursa: „Reţeaua de idoli“)

Ion Țiriac, învățăminte puternice pentru generațiile ce mai au să vină. - sportul e obligatoriu în familie
Ion Țiriac, învățăminte puternice pentru generațiile ce mai au să vină. – sportul e obligatoriu în familie

Care a fost prima sa afacere?

Fostul tenismen a dezvăluit care a fost prima sa afacere și care a fost primul pas spre ceea ce este acum. Acesta a susținut că nevoia a fost cea care l-a împins de la spate să facă ceva și cumva să se descurce. „M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe”, a spus sursa citată.