Ion Țiriac, mega-tun financiar la început de 2022. Și-a vândut afacerea de suflet către BT

Ion Țiriac, mega-tun financiar la început de 2022. Și-a vândut afacerea de suflet către BT
Ion Țiriac ocupă locul 3 în topul celor mai bogați români

Ion Țiriac, mega-tun financiar la început de 2022. Miliardarul pare că a intrat în „zodia vânzărilor” de afaceri. După ce a „plasat” turneul Madrid Open pe care îl patrona de aproape 20 de ani, omul de afaceri mai renunță la o investiție de suflet. Ion Țiriac e plasat pe locul 3 în topul celor mai bogați români cu o avere estimată la aproape 2 miliarde de euro.

Ion Țiriac, mega-tun financiar la început de 2022

Ion Țiriac, mega-tun financiar la început de 2022. Omul de afaceri a încheiat în ultima vreme mai multe afaceri profitabile. El a renunțat, pe rând, la câteva investiții, dar alegându-se cu un plus consistent în conturi. Ion Țiriac a bătut palma cu IMG, companie cunoscută pentru evenimente ca Miami Open și New York Fashion Week, pentru turneul Madrid Open.

Ion Țiriac va primi o sumă cuprinsă între 200-250 de milioane de euro, conform presei economice. Conform topurilor de specialitate, Ion Țiriac se clasează pe locul 3 în ierarhia celor mai bogați români. Forbes i-a evaluat averea la 7,2 miliarde lei, aproximativ 1,44 miliarde de euro, pe când Capital are o estimare și mai ridicată, de 1,9 – 2 miliarde de euro.

Ion Țiriac a mai încheiat o afacere, de data aceasta cu o bancă. Banca Transilvania şi Grupul Ţiriac au semnat un acord de achiziţionare a companiei Ţiriac Leasing, finalizarea tranzacţiei fiind prevăzută în prima parte a acestui an şi supusă analizei şi aprobării autorităţii competente, scrie Capital.

Și-a vândut afacerea de suflet către BT

Până la primirea aprobării, Ţiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmând ca ulterior să fie integrată acestuia.

“Planul BT prin acest pas strategic este atât implicarea directă într-un model de afaceri de nişă care face diferenţa pe piaţa auto, cât şi întărirea poziţiei cu servicii de finanţare alternative. Ţiriac Leasing activează pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă şi recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania”, se arată într-un comunicat al BT, potrivit sursei citate.

La data acestei tranzacţii, Ţiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanţând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi. Ţiriac Leasing este unul dintre liderii pieţei de leasing din România şi oferă finanţare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, de la autoturisme până la flote comerciale şi finanţare de echipamente.

Portofoliul de clienţi al Ţiriac Leasing este format atât din companii private, multinaţionale, companii din sectorul public, cât şi din persoane fizice şi persoane fizice autorizate. Încă nu se cunoaște suma pentru care a fost finalizată tranzacția.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI