Ion Țiriac, lângă Serena Williams la Paris. Ce s-a întâmplat aseară la Roland Garros

Ion Țiriac, lângă Serena Williams la Paris. Ce s-a întâmplat aseară la Roland Garros
Întâlnire de gradul 0 între Ion Țirac și Serena Williams

Întâlnire uimtoare și mult așteptată de fanii sportului alb! Doi dintre marii jucători ai tenisului în lume, dar din două generații diferite, au fost unul lângă celălalt la Roland Garros. Ion Țiriac și Serena Williams au fost surpinși la eveniment, deși sunt bine știute antipatiile dintre cei doi.

Ion Țiriac, întâlnire de gradul 0 cu Serena Williams

Este deja bine cunoscut războiul dus când pe liniște, când în văzul tuturor dintre Serena Williams și Ion Țiriac. Un detaliu incredibil a fost observat de fanii tenisului din toată lumea. Afaceristul român s-a aflat în arenă la Roland Garros, dar acest lucru s-a petrecut în special pentru că în teren se afla Mihaela Buzărnescu, adversara americancei din turul 2 din cadrul competiției.

Desigur că din tribunele arenei Philippe Chatrier nu avea cum să lipsească tocmai fostul tenismen. În timpul acesta, Țiriac se află într-un conflict deschis cu americancă și soțul acesteia, Alexis Ohanian, dar a trecut peste tot și toate și a fost prezent la Paris în loja pe care o deține de altfel și pentru care plătește anual 50.000 de euro.

Celebrul miliardarul nu a stat până la finele meciului. Primul set a fost condus de Williams, în al doilea Buzărnescu a câștigat terenul cuvenit, ulterior a cedat în al treilea set decisiv, scor 6-6, 7-5, 6-1.

  • Buzărnescu, lăudată de New York Times după meciul cu Serena

”Adversara Serenei Williams, Mihaela Buzărnescu, o stângace în vârstă de 33 de ani și cu un doctorat în sport, a ajuns în prezent pe locul 174 WTA, dar această poziție nu reflectă în niciun caz talentul ei. Buzărnescu a demonstrat din nou că poate da lovituri câștigătoare din situații neașteptate. Românca a ajuns cel mai sus în clasament pe locul 20, în 2018, dar apoi a fost chinuită de accidentări și de o operație la umăr. Aceasta a fost prima confruntare direcăt dintre Serena Williams și Mihaela Buzărnescu”

Replici acide între sportivi

”Comentariile de la tipul acela? De la acel om bătrân, bătrân? Da, nu știu. Încă e…”, a declarat Serena, citată de Eurosport, la conferința de presă, lăsând loc pentru interpretări. Țiriac a sfătuit-o pe Serena Williams să se retragă:

„La vârsta asta (n.r. – 39 de ani) şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere.” Ulterior, soțul sportivei din SUA i-a oferit replică imediat:

„E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac. E sigur să spunem că nimănui nu-i pasă de ce crede Ion Țiriac. „A trebuit să-l caut pe Google… se pare că fetiţa mea de 3 ani are mai multe titluri de Grand Slam decât acest clovn (cuvânt ilustrat prin două emoji-uri)”.