Ion Țiriac, investiție de 10 milioane de euro în București. În ce a băgat banii miliardarul

Ion Țiriac, investiție de 10 milioane de euro în București. În ce a băgat banii miliardarul
Ion Țiriac are o avere estimată la 1,44 miliarde de euro și va inaugura o nouă afacere în București

Ion Țiriac, investiție de 10 milioane de euro în București. Fostul jucător de tenis cu o avere estimată la 1,44 miliarde de euro plănuiește o nouă lovitură în materie de afaceri. După ce a vândut turneul de la Madrid pentru o sumă impresionantă, miliardarul s-a orientat către Capitală. Ion Țiriac va inaugura, marți, 17 mai, cea mai nouă investiție a sa, dar nu în sport, ci în domeniul imobiliar.

Ion Țiriac, investiție de 10 milioane de euro în București

Ion Țiriac, investiție de 10 milioane de euro în București. Omul de afaceri are o avere estimată de Forbes la 1,44 miliarde de euro. În 2019, miliardarul surprindea pe toată lumea când, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, declara că nu mai are niciun ban, donându-i pe toți unei fundații.

„Nu mai am bani! Eu toți banii i-am donat fundației. Trăiesc bine, extraordinar trăiesc. Mi se plătește și combustibilul la avion și tot”, șoca Ion Țiriac, la acea vreme.

Ion Țiriac și-a transferat lichiditățile, peste 1 miliard de euro, în contul unei fundații private, Puma Foundation, cu sediul în Panama, a scris Rise Project. De altfel, însuși miliardarul a povestit despre fundația respectivă, într-o emisiune tv, spunând că a înființat-o cu 30 de ani în urmă.

În ce a băgat banii miliardarul

Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid contra sumei de 360 de milioane de euro. El și-a îndreptat atenția către zona imobiliară a Bucureștiului. Marți, 17 mai, fostul tenisman a invitat toată spuma sportului românesc și nu numai la inaugurarea „Țiriac Tower”.

Este vorba un proiect dezvoltat în zona Pieței Victoriei ce acoperă o suprafață totală construită de aproximativ 20.000 de metri pătrați. Clădirea în care Țiriac a investit peste 10 milioane de euro are 12 etaje și este destinată închirierii a peste 1.600 de birouri clasa A, scrie Playsport.

Magnatul român, care a împlinit 83 de ani pe 9 mai, a gândit totul pentru a ieși în câștig, firește. El percepe o chirie cuprinsă între 8.850 de euro și 18.580 de euro pe lună. Mai mult, în momentul finalizării lucrărilor de construcție, clădirea este deja închiriată în proporție de 75 la sută. Pe lângă spațiile comerciale și birouri, există și o zonă subterană, cu cinci niveluri, cu peste 250 de locuri de parcare, dar și stații de alimentare pentru mașinile eletrice. Nu lipsesc nici spațiile verzi, destinate teraselor.

Clădirea de birouri se află în zona Pieței Victoria

Ion Țiriac își va inaugura cu mare fast noua investiție. Invitații de la petrecerea de inaugurare de marți sunt aleși „pe sprânceană”. Printre aceștia se vor afla fosta mare gimnastă, Nadia Comăneci, dar și Irina Deleanu, fostă campioană la gimnastică ritmică, despre care s-a spus că ar fi fost iubita fostului tenisman.

În privința petrecerii, totul se va desfășura după modelul occidental de lansare a unei mari afaceri.

„Va fi după modelul de lansare a unei afaceri mari, din Occident. Vor fi petreceri pe mai multe niveluri, cu colțul de relaxare, colțul de socializare, colțul de cocktail, etc, invitații având posibilitatea să opteze unde doresc să petreacă cele câteva ore cât va ține evenimentul”, a mărturisit pentru sursa citată o persoană apropiată fostului tenisman

Ion Țiriac a mărturisit cu ceva timp în urmă că adevărata dimensiune a averii sale va fi aflată abia după moartea sa. „O să fiu cel mai bogat om din cimitir”, a declarat miliardarul, cu o tușă de umor negru.