Ion Țiriac intervine în scandalul momentului. 50.000.000 de euro sunt în joc

Ion Țiriac intervine în scandalul momentului. 50.000.000 de euro sunt în joc
Ion Țiriac intervine în scandalul dintre Ion Țiriac și Ciprian Marica

Pe lângă scandalurile din mondenul românesc, într-unul dintre ele fiind implicat și fostul amre sportiv, zilele astea avem parte de un altfel de scandal, pe sume extrem de mari. Ilie Năstase este în război cu nașul său, Ciprian Marica. Marica l-ar fi exclus pe fostul mare tenisman din fundația ce-i poartă numele fostului număr unu mondial. Ultimele informații spun că ar fi interenit și Ion Țiriac în conflict, de partea lui Năstase.

Ilie Năstase este în război cu nașul său, Ciprian Marica

Scandalul dintre Ilie Năstase și Ciprian Marica a pornit de la decizia de a-l exclude pe fostul tenisman din fundația ce-i poartă numele. Așa cum declara fostul tenisman, Ilie Năstase este în război cu nașul său, Ciprian Marica, iar conotațiile aestui conflict sunt de ordinul a câtorva milioane de euro, în proiectul „Baza Voința”.

Cu alte cuvinte interesul imobiliar ar fi intervenit în acest proiect. Ceea ce a l-a deranajt pe Ilie Năstase este modul în care Ciprian Marica a decis să-l excludă din fundație, iar ulterior a încercat să nege conflictul și demersurile făcute la tribunal.

„Am avut mai multe discuții cu Ilie Năstase, dar niciodată în contradictoriu. Nu m-aș certa cu el pentru nimic în lume. Îl respect, e finul meu, dacă e vreo neînțelegere o rezolv cu el amical.

Nu există un conflict și nu ar putea exista pentru că eu aș ceda întotdeauna.”, a încercat Ciprian Marica să se disculpe.

În cele din urmă realitatea a dovedit că scandalul era real, Ilie Năstase fiind dat afară din fundație de tatăl și unchiul lui Ciprian Marica, așa cum arată și documentele depuse la tribunal.

Miza scandalului în valoare de 50 de milioane de euro

În spatele acestei mișcări a lui Ciprian Marica stau de fapt interese imobiliare. La baza Voința, toate terenurile însumate de aici, au o valoare reală de piață de aproximativ 50 de milioane de euro. Planul, conform descoperirilor făcute de Prosport, era de a-l exclude pe Ilie Năstase din fundație, având în vedere că era prorpietarul terenurilor, și ulterior să devină el, împreună cu tatăl și unchiul său, viitorii prorrietari ai terenurilor de la baza Voința.

„I-am închiriat terenurile de fotbal de la Voința lui Ciprian Marica, care vrea să facă academie de fotbal acolo. Fostul teren de iarbă îl va face cu suprafață sintetică, iar cel de zgură va fi recondiționat. L-am luat pe domnul Marica să facă fotbal și gradiniță, o facem împreună.

Vrem să facem și o gradiniță sportivă olimpică, pentru că am văzut că Guvernul are niște proiecte. O să facem și o gradiniță”, spunea Ilie Năstase cu ceva vreme în urmă, apropos de acest proiect.

Mi-a luat baza Voința, m-a scos din fundație! ”

Conform documentelor publicate pe site-ul Tribunalului București, la cele două instanțe s-a luat decizia excluderii lui Ilie Năstase din fundația ce-i poartă numele, și astfel Ciprian Marica, alături de tatăl și unchiul său, a devenit proprietarul bazei de la Voința. În urma acestei situații, Ilie Năstase a ajuns pe patul de spital, unde declara:

„Nu-mi vine să cred ce mi-a făcut Ciprian Marica! Mi-a luat baza Voința, m-a scos din fundație! M-a anunțat acum avocatul! Am și probleme cu inima, am bypass, nu mă simt prea bine… L-a băgat pe taică-său în Fundația mea, imediat ce m-a scos pe mine! Și pe unchiul lui l-a introdus, nu-mi vine să cred. Nu am ce să discut cu el, o să discute avocatul.

Stau cu soția mea și nu ne vine să credem ce se întâmplă. El (n.red. – Ciprian Marica) nu are cum să fie nașul meu pentru că el nu e căsătorit! Incredibilă lovitură. O să mă duc la poliție, la procuratură, unde va fi nevoie. Eu am vrut să fac lucruri bune și acum am fost izgonit. M-a pus să semnezi niște procuri,niște acte și m-a păcălit” a mărturisit Ilie Năstase în exclusivitate pentru ProSport.

Ion Țiriac a sărit în ajutorul lui Ilie Năstase, prietenul lui de-o viață

Fiind prieteni de aproape un secol, Ion Țiriac a decis să-și ajute prietenul, și și-a pus avocații la treabă. Cu alte cuvinte avocații trimiși de omul de afaceri au început negocierile pentru revenirea lui Ilie Năstase în cadrul fundației, ca președinte, iar soția sa ca vice, la fel și în cazul lui Ciprian Marica. Ilie Năstase a confirmat aceste lucruri, spunând că va da noi declarații în curând, conform aceleiași publicații menționate anterior.

„Da, am speranțe că situația se va rezolva! Acum suntem cu avocații și nu vă pot da mai multe detalii, dar voi face declarații în zilele următoare”, a spus Ilie Năstase.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI