07 nov. 2021 | 22:18

Ion Țiriac, implicat într-un scandal cu bani publici, alături de Viorica Dăncilă. Dezvăluiri ireale

News
Ion Țiriac, implicat într-un scandal cu bani publici, alături de Viorica Dăncilă. Dezvăluiri ireale
Jurnalistul Mihai Rusu dezvăluie un scandal de proporții cu banii publici

Celebrul om de afaceri și fost tenisman, Ion Țiriac, este acuzat public de jurnalistul Mihai Rusu, că face parte dintr-un grup infracțional. În dezvăluirile sale, de la postul B1 TV, jurnalistul îi aduce în față și pe Viorica Dăncilă, Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Mihai Covaliu și George Cosac. Acuzațiile aduse au legătură cu sume importante de bani, spune jurnalistul, pentru un eveniment sportiv privat care ar fi fost finanțat din bani publici.

Ion Țiriac a fost distins cu Crucea de Ofițer al Ordinului Meritul Ungariei în 2019

Pe 8 mai presa maghiară vorbea de Ion Țiriac și distincția primită de omul de afaceri din partea statului maghiar. Ion Țiriac a fost distins atunci cu Crucea de Merit a Ordinului de Merit al Ungariei cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani, distincția fiind înmânată de Zsolt Semjén, conform viceprim-ministrului maghiar pe pagina sa de Facebook.

„Crucea de Ofițer a Ordinului de Merit al Ungariei i-am înmânat unui tenismen de renume mondial născut la Brașov, Ion Țiriac, care vorbește bine și maghiara. A primit recunoaștere la nivel înalt din partea Președintelui Republicii ca recunoaștere a eforturilor sale pentru dezvoltarea tenisului maghiar și a educației tineretului, precum și pentru îmbătrânirea reputației Ungariei.

Domnul Țiriac a spus la ceremonie că vede o oportunitate uriașă pentru Ungaria de a fi o superputere sportivă și dorește să ia parte activ la aceasta. Abea aștept sa te văd! ”, scria Zsolt Semjén.

Mihai Rusu dezvăluie un scandal de proporții cu banii publici

În cadrul unei emisiuni difuzate la B1 TV, jurnalistul Mihai Rusu a făcut dezvăluiri cu privire la un posibil grup infracțional, acauzându-l pe celebul om de afaceri Ion Țiriac că s-ar fi folosit de banii contribuabilor, bani pentru un eveniment sportiv privat. În dezvăluirile sale, jurnalistul Mihai Rusu pomenește și numele unor foști înalți demnitari ai statului, care ar fi fost implicați în acest demers.

„Există un dosar la DNA făcut prin care Tudor Iacov îi acuză pe Viorica Dancilă, Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Mihai Covaliu, George Cosac, inclusiv pe Ion Tiriac pentru infracţiuni privind trădarea intereselor României, constituirea unui grup organizat infracţional. E o plângere care conţine elemente importante.

E vorba despre un eveniment sportiv privat care a fost finanţat cu bani publici, s-au cerut 430.000 de dolari de la Dancilă, din fondul de rezervă. Aşadar, din fondul de rezervă s-a cerut să se sprijine o competiţie sportivă.”, a spus în această seară jurnalistul Mihai Rusu.

„Banii au fost transferați la Budapesta”

În cadrul aceleiași emisiuni, jurnalistul merge mai departe cu dezvăluirile menționând faptul că banii, cei peste 400.000 de dolari au ajuns la un cetățean maghiar, fără a i se da numele, declarând că acestuia i s-au cedat toate drepturile pentru respectivul eveniment sportiv, dar care nu s-a mai ținut.

„Federaţia romană de tenis s-a obligat să cedeze funcţia de director acestui cetăţean maghiar, să cedeze toate dreprurile tv directorului. Banii au fost cheltuiţi în proporţie de 80% pentru nişte jucătoare străine. Banii au fost transferaţi la Budapesta, în contul organizatorului turneului care este un cetăţean maghiar. Banii de la Guvern s-au dus la Ministerul Sportului şi de aici au intrat în Federaţia Română de Tenis.

Autorul acestei plângeri penale, înregistrată pe 15 noiembrie 2019, vine şi acuză: suma nu poate fi justificată şi tratată ca cheltuială de urgenţă şi neprevăzută. Codul penal prevede pentru asemenea infracţiuni o serie întreagă de pedepse”, conchide jurnalistul Mihai Rusu, la B1 TV.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro