Ion Țiriac, furios și el din cauza banilor. Pe ce a ‘aruncat’ 80.000 de dolari: ”Ce vorbești, măi, Vasilică?”

Ion Țiriac, furios și el din cauza banilor. Pe ce a ‘aruncat’ 80.000 de dolari: ”Ce vorbești, măi, Vasilică?”
A dat 80.000 de euro anual pentru asta

Ion Țiriac a vorbit despre un eveniment care l-a marcat și care are legătură cu sistemul de învățământ. El a vorbit și despre investiția de 80.000 de dolari.

Pe ce dădea Țiriac 80.000 de euro anual

Fostul președinte al Federației Române de Tenis a avut parte de o experiență inedită când a fost în vizită la unul dintre copiii săi. Miliardarul l-a vizitat pe Karim Mihai, care era elev în Statele Unite ale Americii, la liceul Deerfield, Massachusetts.

Ion Țiriac a venit să vadă cum se descurcă mezinul său la liceul privat și a fost surprins să afle că deși achita 80.000 de euro anual, băiatul lui avea de îndeplinit mai multe condiții ca să absolve liceul.

”Eu nu sunt extraordinar de pro-american! Eu sunt european, crescut în Europa, am mai văzut și Germania. Dar pe unul dintre feciorii mei l-am trimis la liceu în Statele Unite.

După două luni, m-am dus și eu să îl întreb pe ăla, că avea 15 ani deja, se pregătea pentru facultate. Domne, academic cum e băiatul? Zice: ‘Aaa, domnule Țiriac, îți garantez eu că ia între 90 și 93, maximum de puncte, la Harvard!

Dar academicul la noi e o treime!’. Zic: ‘Ce vorbești, măi, Vasilică, cum o treime? Îți dau 80.000 de dolari pe an pentru o treime!?’.”, a povestit Țiriac.

Ion Țiriac, impresionat de liceul din America la care învață fiul lui cel mic

El a fost impresionat de dotările liceului, mediul în care copiii învață și de felul în care se pune accent pe educație, dar și pe activitate fizică, adolescenții având două ore pe zi de sport.

”Zice: ‘Domnule Țiriac, dacă vrei să pregătești un profesor universitar, acolo e biblioteca!

A doua treime e sportul!’. Cum ai spus? Avea și un campus un pic mai mare, 30 de terenuri de tenis, două de baschet, 15 de volei, patinoar olimpic, bazin olimpic.

La liceu! Vă dau cuvântul meu de onoare! Uitați-vă pe internet la liceul din Deerfield, Massachusetts!

Iar ultima treime este viața copilului de aici cu contactele. Ei rămân cu contactele dintre ei o viață întreagă’.

Ei pregătesc copiii pentru viață, iar fiecare copil are două ore de sport pe zi și fiecare e obligat să fie în două echipe, la două sporturi diferite”, a mai spus Ion Țiriac la emisiunea Tema Zilei de la TVR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI