Firea, acuzată că vrea să îi facă un cadou lui Ţiriac printr-o manevră ilegală

Firea, acuzată că vrea să îi facă un cadou lui Ţiriac printr-o manevră ilegală

Nicușor Dan, deputat independent atrage atenția că, Firea îi va face un cadou de peste 22 de milioane de euro omului de afaceri Ion Țiriac, prin aprobarea unui PUZ, care va permite construcția unui complex de blocuri în Pădurea Băneasa.

„Gabriela Firea este extrem de generoasă în ultima vreme cu investitorii imobiliari. În şedinţa de mâine (luni -n.r.) a Consiliului General se pregăteşte să-i facă un cadou de peste 22 milioane de euro omului de afaceri Ion Ţiriac. Gabriela Firea propune consilierilor generali un PUZ ilegal care ar permite construirea unui complex de blocuri în Pădurea Băneasa. Beneficiare sunt doua firme care aparţin lui Ion Ţiriac, iar beneficiul ilegal pentru aceste firme este de 22,5 milioane de euro”, a declarat Nicuşor Dan.

Este vorba despre construirea unui ansamblu rezidențial de blocuri cu două subsoluri, parter și cinci etaje pe un teren de 23.900 de metri pătrați neconstruit în acest moment. De asemenea, pe terenul de 27.400 de metri pătrati, pe care se afla clubul Stejarii, construit nelegal în 2013, se propune supraînalțarea complexului de restaurante, mai spune Nicușor Dan.

„Conform Planului Urbanistic General, ambele loturi au prevazută funcțiunea sere. Articolul 18 alin. (8) din Legea 24/2007 a spațiilor verzi urbane prevede, (8) Prin excepție de la prevederile alin. (5), pepinierele care nu sunt proprietate publică, serele și terenurile amenajate ca grădini zoologice își pot schimba destinația, cu condiția transformării acestora în alte tipuri de spații verzi”, a mai explicat Nicușor.

Față de cei 10.000 mp, cât ar avea dreptul să construiască în mod legal, prin PUZ-ul aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de luni, se propune construirea a 60.000 + 44.000 = 104.000 mp, susține Nicușor Dan.

„Pentru a construi 94.000 mp, un investitor ar trebui să cumpere un teren (luam CUT-ul mediu de 2,5) de 94.000 mp / 2,5 = 37.600 mp. La un preţ de 600 euro / mp, investitorul ar fi trebuit să platească 22,5 milioane de euro. Concluzia este clară. Primarul Gabriela Firea le propune consilierilor generali să-i facă un cadou ilegal de 22,5 milioane de euro lui Ion Ţiriac. Bucureştenii pierd astfel cinci hectare de spaţiu verde şi vor suferi o nouă supraaglomerare a oraşului în care trăiesc”, mai arată deputatul.

Sursa: Mediafax
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI