Ion Țiriac, decizie majoră în 2020. Ce se întâmplă cu investițiile de sute de milioane de euro din București

Ion Țiriac, decizie majoră în 2020. Ce se întâmplă cu investițiile de sute de milioane de euro din București
Ion Țiriac, decizie majoră în 2020. Ce se întâmplă cu investițiile de sute de milioane de euro din București

Ion Țiriac a luat o decizie majoră. Afaceristul organizează un concurs de concepte arhitecturale pentru complexul imobiliar pregătit în locul fabricii IFMA.

Ion Țiriac, nou început. Afaceristul pregătește terenul pentru investițiile de sute de milioane de euro din București

Ion Țiriac a solicitat Primăriei Sectorului 6 și a obținut luna trecută un certificat de urbanism pentru un ansamblu mixt cu birouri, locuințe și servicii care ar urma să fie construit pe terenul de aproape 2,5 hectare pe care îl deține pe Calea Giulești 6D. Proiectul imobiliar mixt urmează să fie construit în locul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), de lângă Podul Grant din Capitală.

„Vrem să dezvoltăm un proiect mixt sustenabil care să se încadreze în urbanismul aceastei zone de referință pentru București, de aceea am și cerut Certificatul de Urbanism, pentru a ne lua informațiile legate de parametrii urbanistici acceptați. În baza acestora vom organiza un concurs de concepte arhitecturale (la care am invitat atât arhitecți locali, cât și din afara țării)”, a declarat Răzvan Enache, noul managing director al Țiriac Imobiliare, pentru Profit.ro.

Pregătește și extinderea afacerii Stejarii cu aproape 200 de apartamente de lux

Țiriac a început, în decembrie 2019, demolarea fostei întreprinderi, iar luna trecută era în etapa avansată de desființare a turnului de ascensoare. În prezent, cel mai avansat proiect al diviziei imobiliare Țiriac este turnul de birouri Țiriac Tower, care se ridică în apropiere de sediul Guvernului, în zona Piața Victoriei, cu 12 etaje plus cinci în subsol, cu o investiție de aproape 30 de milioane de euro. Potrivit anunțurilor de închiriere promovate pe piață, proiectul ar urma să îi aducă afaceristului câte 3,6 milioane de euro pe an.

De asemenea, recent, fostul sportiv a fost autorizat să construiască 198 de apartamente în continuarea complexului Stejarii din nordul Bucureștiului, definitivat în urmă cu zece ani. Noua investiție ar putea depăși 100 milioane de euro, conform sursei citate.