Ion Țiriac bagă milioane de euro într-un nou proiect. Lovitura dată de omul de afaceri

Ion Țiriac bagă milioane de euro într-un nou proiect. Lovitura dată de omul de afaceri

Influentul om de afaceri, Ion Țiriac, face o ivestiție majoră la Timișoara, pe locul fostului abator din capitala Banatului. Ce vrea să contruiască acolo, aflați în paragrafele următoare.

Ion Țiriac, investiție de milioane de euro la Timișoara

Ion Țiriac a pus bazele unei noi investiții, de această dată la Timișoara, unde ar fi vrut, inițial, să construiască un mall, dar s-a răzgândit între timp, iar acum vrea să diversifice lucrurile și să transforme o parte din investiție într-un cartier rezidențial.

„Proprietarul actual al Abatorului este grupul spaniol Goldale Real Estate, componentă a grupului de firme a omului de afaceri Ion Ţiriac. Goldale Real Estate a demarat realizarea unui nou PUZ, cu câteva modificări faţă de cel vechi. Este vorba de realizarea unui proiect imobiliar mixt – locuire colectivă, comerţ, servicii, hotel şi birouri – care va cuprinde mai multe clădiri, blocuri rezidenţiale, parcări subtarene pe două niveluri, dar şi restaurarea clădirii monument istoric şi crearea de spatii verzi“, potrivit ziuadevest.ro.

La puțin timp după Revoluție, fostul mare tenismen român a cumpărat cei 25.770 metri pătraţi pe care funcţiona Societatea Română de Ascensoare.

La cei 81 de ani, Ion Țiriac este foarte activ – în ultimele două luni a pus la pământ toate halele din zona Giulești, iar de două săptămâni a început și dărâmarea turnului IFMA, o clădire istorică pentru Capitală.

Ce avere are omul de afaceri

Cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, Ion Țiriac a fost poziționat în topul miliardarilor lumii. Mai exact, acesta se află pe locul 2.276 dintre cei 2.816 oameni de afaceri „calificați“ în topul realizat de Hurun Report, din China.

Deşi cifrele par ireal de mari, să ştiţi că pentru afaceristul român poziția din 2020 este puțin mai slabă față cea de anul trecut. Atunci a ocupat locul 2.038 mondial.

Ion Țiriac are afaceri în imobiliare, transport aerian și benzinării. Acesta deține o parte din asiguratorul Allianz-Țiriac, unul dintre cei mai mari din România, dar și mai mulți dealeri auto pentru mai multe mărci de prestigiu, prin Țiriac Auto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI