Ion Țiriac, avertisment major pentru Simona Halep. Nu are vești prea bune pentru sportivă

Ion Țiriac, avertisment major pentru Simona Halep. Nu are vești prea bune pentru sportivă
Ion Tiriac, avertisment major pentru Simona Halep. Nu are vesti prea bune pentru sportiva

Fostul tenisman Ion Țiriac o avertizează serios pe Simona Halep. Din păcate, omul de afaceri nu are tocmai vești bune pentru sportiva noastră. De ce este îngrijorat Ion Țiriac în ceea ce o privește pe jucătoarea de tenis româncă.

Ce-i transmite Ion Țiriac lui Halep

Ion Țiriac, în vârstă de 82 de ani, are un cuvânt de spus în sportul românesc. Deținător al multor premii importante câștigate în tenis, la nivel mondial, fostul sportiv nu dă sfaturi în necunoștință de cauză. Recent, afaceristul i-a transmis un mesaj alarmant lui Halep.

„Nu vreau să fiu ‘Ion Gură de Aur’, dar să se gândeacsă la asta în următoarele 6 luni!”, a spus Țiriac despre Simona.

Jucătoarea de tenis Simona Halep nu trece printr-o perioadă tocmai bună. Măcintă de accidentări, sportiva trebuie să se concentreze la US Open, unde va evolua în primul tur în fața italiencei Camila Giorgi. Ion Țiriac consideră că jucătoarea noastră trebuie să-și asculte corpul.

„Aveţi idee cât este de greu numai să visezi la locul 1 mondial? V-aş pune să îl întrebaţi pe Năstase cum e, dar nici el nu ştie cum a ajuns acolo în 1973. Să ajungi numărul 1 în lume e foarte greu, aproape imposibil, în special dacă vii dintr-o ţară ca România. Halep e o excepţie. Acum, trebuie să vedem dacă o ţine şi fizicul.

Nu vreau să mă numesc ‘Ion Gură de Aur’, dar şi la Nadal am spus: ‘Aoleu, să vedem dacă îl mai ţine fizicul’. Şi văd că nu-l mai ţine. După părerea mea, Halep trebuie să se gândească la capitolul fizic în următoarele şase luni de zile. Când capul vrea mai mult decât fizicul, te rupi, e simplu”, a precizat Țiriac, potrivit TV Telekom Sport.

Ilie Năstase: „Să facă aşa cum face Federer”

De aceeași părere este și Ilie Năstase, care spune despre Halep că deja a fost pe primul loc mondial, așa trebuie să joace doar la turneele importante. Cel mai important este ca sportiva să se recupereze.

„Halep a fost deja pe primul loc mondial, acum trebuie să stea bine din punct de vedere fizic şi să joace doar la turneele importante. Nu trebuie să joace peste tot. Adică să facă aşa cum face Federer. Să ia exemplu şi accidentarea pe care a avut-o, acum trebuie să stea cât mai mult timp să se recupereze”, este de părere fostul tenisman Ilie Năstase.

Adversar de temut în primul tur de la US Open 2021

Simona Halep, care va împlini vârsta de 30 de ani în toamnă, va avea un adversar de temut în primul tur de la US Open 2021. Sportiva româncă va trebui să-i facă față Camilei Giorgi (29 de ani, 36 WTA), una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit. Jucătoarea din Italia este însetată de victorie, după cea mai mare performanță din carieră. La începutul lui august, aceasta a cucerit titlul pe hardul de la Montreal. Pe parcurs, Camila Giorgi a eliminat sportive precum Elise Mertens, Petra Kvitova sau Karolina Pliskova.