Ion Țiriac, ajutor neașteptat pentru Sorana Cîrstea. Simona Halep nu se va bucura după acest gest

de: Anca Lupescu
20 03. 2021

Sorana Cîrstea primește un ajutor neașteptat de la Ion Țiriac. Gestul milionarului nu o va bucura deloc pe Simona Halep, mai ales în contextul rivalității dintre cele două.

Ion Țiriac a ajutat-o pe rivala Simonei Halep, protejata lui, să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ion Țiriac a reușit să rezolve lucrurile astfel încât Sorana Cîrstea să participe  la Jocurile Olimpice, asta deși sportiva nu îndeplinea condițiile de participare.

Sorana a declarat că a primit o derogare din partea Federației Române de Tenis, condusă de Ion Țiriac, pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Astfel, sportiva va avea șansa să participe la turneul WTA de la Miami, de săptămâna viitoare.  Ea a spus că Federația Română de Tenis „i-a făcut cadou” înscrierea a Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Din fericire, voi juca la Olimpiadă! Am fost contactată de federație, am înțeles că s-a obținut o derogare pentru mine. M-au întrebat dacă doresc să joc și am spus ‘da!’. Este o onoare, am jucat două Olimpiade, la a treia am fost accidentată.

Normal, vreau să joc, dacă s-a obținut această derogare. Nu am cerut-o eu, dar a venit din partea lor și atunci m-am bucurat”, a spus Sorana Cîrstea.

Ion Țiriac, gest pentru Sorana Cîrstea, iubita fiului său

Ion Țiriac, mentorul Simonei Halep, i-a făcut cadou posibilitatea Soranei Cîrstea pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru ceilalți sportivi, însă, regulile sunt foarte clare, iar Sorana, deși nu le-a îndeplinit, a reușit să obțină derogare.

Condițiile ar fi trebuit să fie următoarele: să se afle printre primele 56 de jucătoare ale lumii până la data de 7 iunie 2021 și să fi participat la un număr minim de evenimente Fed Cup, în ultimii doi ani.

Iubita fiului lui Țiriac nu îndeplinește niciuna dintre aceste condiții, însă având în vedere că el este președintele FRT.

Vestea vine ca o lovitură pentru Simona Halep, fiind cunoscută rivalitatea dintre ea și Sorana Cîrstea, dar și faptul că Ion Țiriac a fost dintotdeauna sprijinul și mentorul celebrei sportive care a dus România în cele mai înalte clasamente din tenisul mondial.

La un moment dat, Sorana Cîrstea a declarat că ea și Simona Halep nu sunt prietene.

„Noi ne știm de la 8 ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două”, a spus Sorana Cîrstea, în urmă cu doi ani.

Ion Ion Țiriac s-ar fi logodit cu Sorana Cîrstea, după ce a divorțat de Ileana Lazariuc. Cei doi ar fi făcut pasul cel mare în mare secret, iar sportiva a primit un inel de logodnă superb de la fiul lui Ion Țiriac.

Ion Ion Țiriac a avut o relație de 17 ani cu Ileana Lazariuc. Cei doi au împreună doi băieți, Alexandru și Nicholas.