Ion Țiriac a spus motivul real pentru care nu se duce să o vadă Simona Halep la Wimbledon: „N-o să uit niciodată!”

Ion Țiriac a spus motivul real pentru care nu se duce să o vadă Simona Halep la Wimbledon: „N-o să uit niciodată!”
De ce nu merge Ion Tiriac la Wimbledon 2022

Ion Țiriac a spus motivul adevărat pentru care nu se duce să o vadă Simona Halep la turneul de la Wimbledon 2022. Simona Halep s-a calificat în semifinalele Wimbledon 2022, miercuri, după ce a trecut de americanca Amanda Anisimova cu scorul de 6-2, 6-4.

De ce nu merge Ion Țiriac să o vadă pe Simona Halep la Wimbledon. „Nu sunt de acord cu faptul că…”

Ion Țiriac, în vârstă de 83 de ani, a spus adevăratul motiv pentru care nu va merge la Wimbledon în acest an. Simona Halep, 30 de ani, locul 18 WTA, a învins-o categoric pe Amanda Anisimova, 20 de ani, locul 25 WTA, cu scorul 6-2, 6-4.

„Am auzit că Simona a câștigat, trebuie s-o felicităm. Pe hârtie, e cea care trebuie să câștige turneul, de departe. Nu poate să o bată nimeni. Poate doar să piardă singură”, a declarat Țiriac, prezent la Otopeni, unde se desfășoară Campionatele Europene de juniori.

Care este marea nemulțumire a lui Ion Țiriac

Întrebat dacă se va duce la Londra pentru a urmări o eventuală finală a Simonei Halep, Ion Țiriac a spus că are o mare nemulțumire față de organizatori, care au luat o decizie în contextul războiului din Ucraina.

„Nu, nu mă duc la finală. M-aș duce cu plăcere pentru Simona, dar nu sunt de acord cu faptul că organizatorii nu i-au lăsat pe ruși și pe bieloruși să joace. N-au nicio vină sportivii, nimeni nu vrea război, nici ei nu vor, nici noi. Mi s-a întâmplat și mie în 1960 treaba asta și n-o să uit niciodată”, a dezvăluit Ion Țiriac.

România a boicotat Jocurile Olimpice de iarnă din SUA

În anul 1960, la ordin politic, România a boicotat Jocurile Olimpice de iarnă din SUA, de la Squaw Valley, iar la vremea respectivă, Ion Țiriac era component al echipei naționale de hochei.

Acum în semifinalele de la Wimbledon 2022, Simona Halep o va întâlni pe sportiva Elena Rybakina.

Când se desfășoară partida Simona Halep-Elena Rybakina

Elena Rybakina s-a calificat în penultimul act după ce a învins-o miercuri pe Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3. Meciul dintre Simona Halep și Elena Rybakina va avea loc joi, după orele 17:00 (ora României), pe terenul Central. Partida va fi liveTEXT pe playtech.ro și în direct la TV pe Eurosport 2.

După meciul cu Amanda Anisimova , Simona Halep a declarat că încearcă să își recapete încrederea.

Simona Halep spune că joacă cel mai bun tenis de până acum

„Este ceva minunat să fiu din nou în semifinale! Sunt foarte emoționantă, pentru că înseamnă enorm pentru mine. Am avut o adversară dificilă, care pe final a lovit foarte puternic, iar eu nu am știut ce să fac. Am crezut în mine și mi-am spus că trebuie să fiu tare pe picioare. La 0-40, în ultimul game, mi-am spus că am nevoie de primul serviciu. În final, totul e bine când se termină cu bine”, a declarat Simona Halep.