Ion Țiriac a sărăcit? Ce se întâmplă cu turneul lui de la Madrid, vești proaste și pentru Simona Halep

Ion Țiriac a sărăcit? Ce se întâmplă cu turneul lui de la Madrid, vești proaste și pentru Simona Halep
A saracit Ion Tiriac?

Ion Țiriac, în vârstă de 81 de ani, patronul turneului de la Madrid, turneu ce a început săptămâna aceasta, a redus premiile la ediția din 2021 a turneului de categorie WTA/ATP 1.000.

Ce se întâmplă cu turneul lui Ion Țiriac de la Madrid

Astfel că turneul de la Madrid propune în acest an o rețetă financiară micșorată comparativ cu edițiile precedente. Prin urmare, jucătorul și jucătoarea ce vor câștiga la simplu vor încasa câte 315.160 de euro, cu aproximativ 900.000 de euro mai puţin decât la ultima ediţie a acestui turneu.

Menționăm că Madrid Open 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, iar anul acesta sunt mai puțini sponsori decât au fost în trecut, astfel că pierderile suferite de Ion Țiriac se răsfrâng asupra fondului de premiere.

Prin urmare, participanții de la Madrid o să fie motivați mai mult de punctele ATP sau WTA decât de premiile care sunt puse în joc.

Premiile puse în joc la turneul de la Madrid 2021

Premiile de la Madrid erau foarte atractive înainte de pandemie, dar acum recompensele financiare au devenit mult mai mici. Turneul de la Madrid, patronat de mai bine de un deceniu de către Ion Țiriac, oferă, așadar, următoarele premii pentru jucători:

Ion Țiriac oferă în 2021 premii mult mai mici decât la ediția precedentă a turneului de la Madrid:

  • 315.160 de euro şi 1.000 de puncte pentru campion,
  • 188.280 de euro şi 600 de puncte pentru finalist,
  • 106.690 de euro şi 360 de puncte pentru semifinalist,
  • 58.370 de euro şi 180 de puncte pentru sfertfinalist,
  • 36.400 de euro şi 90 de puncte pentru optimi,
  • 22.720 de euro și 45 de puncte pentru turul secund
  • 15.060 de euro şi 10 puncte pentru primul tur.

Turneul de la Madrid, premii mai mici în acest an, decât în trecut

Prin comparație, în 2019, campionul Novak Djokovic și campioana Kiki Bertens au încasat la Madrid câte un jackpot în valoare de 1,2 milioande de euro.

De asemenea, finalista Simona Halep a plecat acasă cu dublul sumei pe care campioana o să o primească în acest an, respectiv 608.700 de euro.

De precizat este că turneul de la Madrid are două românce pe tabloul principal, și anume, pe Simona Halep (2 WTA) şi pe Sorana Cîrstea (58 WTA).

Simona Halep o să debuteze împotriva Sarei Sorribes Tormo (Spania, 46 WTA), iar Sorana Cîrstea, triumfătoare weekend-ul trecut la Istanbul, o va întâlni pe Jessica Pegula (SUA, 33 WTA) în manșa inaugurală.

Ion Țiriac, cadou pentru Sorana Cîrstea după titlul de la Istanbul

Amintim că Sorana Cîrstea a reușit să obțină cel de-al doilea titlu WTA, la Istanbul, câștigând în fața adversarei sale, Elise Mertens.

Acesta a primit din partea organizatorilor turneului WTA 1000 de la Madrid, patronat de Ion Țiriac, un cadou, și anume un wild-card de la organizatorii competiției de la Madrid, dar se va afla pe tabloul principal.

Turneul de la Madrid se va desfășura între 9 aprilie 8 mai 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI