Ion Iliescu a fost externat. Care este starea de sănătate a fostului președinte

Ion Iliescu a fost externat. Care este starea de sănătate a fostului președinte

Ion Iliescu a fost externat, anunță medicii de la Spitalul Elias. Fostul președinte al României fusese internat pe 31 mai 2019, după ce se prezentase la spital cu febră. Reprezentanții spitalului au oferit detalii despre starea lui de sănătate prin intermediul unui comunicat.

Ion Iliescu a fost externat

„Domnul Preşedinte Ion Iliescu a fost externat astăzi din Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, într-o stare de sănătate mult ameliorată faţă de momentul prezentării”, au precizat reprezentanții Spitalului Elias din Capitală, într-un comunicat remis agenției de presă Mediafax.

Fostul șef de stat a stat internat 5 zile, după ce vinerea trecută s-a prezentat la spital cu febră, iar medicii au decis să îl interneze. La doar o zi de la internare, medicii anunțau că Ion Iliescu se simte mai bine.

„Starea de sănătate a domnului Ion Iliescu evoluează favorabil. Investigațiile și tratamentul vor fi continuate în condiții de internare”, anunțau medicii sâmbătă, 1 iunie.

Ion Iliescu a avut mai multe probleme de sănătate de-a lungul timpului. În 2005 a trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru montarea a 5 stenturi la inimă. În 2007, medicii i-au mai montat un stent. În 2012, fostul președinte al României a fost operat din cauza unui polip la colon.

În 2018, a fost internat la Spitalul Elias din cauza unor probleme de tensiune, iar în aprilie 2019 a fost operat de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă.