31 dec. 2023 | 18:00

Ion Dolănescu era regele petrecerilor, de Revelion. Dragoș Dolănescu: ”Tata avea ascunse în beci butoaie cu 2.000 de litri de vin roșu” EXCLUSIV

Monden
Ion Dolănescu era regele petrecerilor, de Revelion. Dragoș Dolănescu: ”Tata avea ascunse în beci butoaie cu 2.000 de litri de vin roșu” EXCLUSIV

Dragoș Dolănescu duce dorul petrecerilor de pomină, organizate odinioară de regretatul lui tată, Ion Dolănescu. Casa din strada Caimatei, în care solistul a locuit până în ultima clipă a vieții, era plină ochi de musafiri de Revelion. Masa gemea de bunătăți, purceluși la proțap, sarmale și fripturi, iar vinul roșu era nelipsit din meniu. Dragoș Dolănescu a povestit, exclusiv pentru Playtech Știri, despre acele vremuri.

Cum pregătea Dragoș Dolănescu masa de Revelion, cu ajutorul bucătăresei

Ion Dolănescu a fost nu numai regele muzicii populare, ci și al petrecerilor, casa lui, de pe strada Caimatei din București, fiind mereu plină ochi de musafiri, mai ales în seara de Revelion, când solistul îi invita la mesele sale îmbelșugate pe toți cei dragi.

Și pregătirile erau pe măsura numărului impresionant de petrecăreți, potrivit relatărilor lui Dragoș Dolănescu, în exclusivitate pentru Playtech Știri:

”Nu mai există așa petreceri grandioase precum dădea tata! Înainte de Crăciun, finii lui tăiau porcul și îi umpleau frigiderul cu cârnați, carne și cu alte preparate afumate, pe care tata, mai apoi, le servea invitaților, la petreceri.

De Revelion, tata pregătea cu ajutorul bucătăresei peste 400 de sarmale, căci ne călcau pragul casei din strada Caimatei chiar și câte 100 de invitați.

Veneau însă pe rând, la ore diferite, căci nu prea aveau cu toții loc la masă. Unii mai stăteau și în picioare, cu farfuria în brațe, rezemați de perete, ascultându-l pe tata cum povestea, dar și cum cânta. Tata era un om tare plăcut, avea o voce calmă, mulți l-au îndrăgit”.

”Tata ținea în beci butoaie cu 2.000 litri de vin roșu”

Ion Dolănescu prefera vinul roșu, nelipsit de pe masă la chefurile de pomină pe care le organiza. Dragoș Dolănescu ne-a mai dezvăluit și ce provizii serioase de băutură avea Ion Dolănescu:

”Tata avea cam 2.000 de litri de vin roșu în beci. Îl ținea în butoaie imense, dar avea și sticle cu vin de colecție, vechi de peste 60 de ani. Vinul nu îl făcea el, avea un prieten la o firmă de băuturi, de la acesta se aproviziona.

În casa noastră, de pe strada Caimatei, se țineau petreceri cu zilele. De ziua mea, de ziua Didinei, bunică-mea, de Revelion, de Sfântul Vasile, de Sfântul Ion, onomastica tatălui meu, apoi de ziua lui de naștere, pe 25 ianuarie.

O țineam așa, tot într-o petrecere. Îmi amintesc că tata împodobea bradul cu puține globuri, dar cu multe bomboane de pom, din care eu și fratele meu, Ionuț, luam mereu”.

Dragoș Dolănescu petrece românește și în Costa Rica, de Revelion 2023-2024

Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, a mai dezvăluit, exclusiv pentru Playtech Știri, că în această seară, de Revelion 2023-2024, va petrece tot ca în România, cu bucate tradiționale:

”Sunt născut în România și îmi place să păstrez tradițiile din țara-mamă, așa că de pe masa de Revelion nu vor lipsi sărmăluțele în foi de varză murată, cu mămăliguță caldă, meniul preferat al tatălui meu. Mama a învățat să le prepare pe când era studentă la Medicină.

Prin urmare, diseară, în Costa Rica, vom petrece tot românește. Vom pune pe masă și o carafă plină cu vin roșu, în amintirea tatălui meu, și vom asculta superbele lui piese de muzică populară. Le urez tuturor românilor un an mai bun, cu pace și cu sănătate!”.

Ion Dolănescu, unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară din România, s-a stins din viață pe 19 martie 2009, în urma unui infarct. Fiii lui, Dragoș și Ionuț, s-au luptat timp de opt ani în instanță pentru moștenirea în valoare de peste un milion de euro.

În casa de pe strada Caimatei, din București, locuiește în prezent Ionuț Dolănescu, cu partenera lui de viață și cu cei trei copii pe care îi au împreună.

Citiți și:

Reacția lui Dragoș Dolănescu când i-a aflat tariful lui Ionuț Dolănescu la nunți: ”Pentru banii ăștia, tata nu ieșea nici până la poartă” EXCLUSIV

 

Reacția lui Dragoș Dolănescu când i-a aflat tariful lui Ionuț Dolănescu la nunți: ‘Pentru banii ăștia, tata nu ieșea nici până la poartă’ EXCLUSIV

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
UNGURII ne dau lecții. Cum ne face Ungaria de rușine. Situația e dramatică
Capital.ro
Mâna Maicii Domnului, planta-minune care are beneficii extraordinare asupra sănătății | Puțină lume știe ce boli poate vindeca
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! MODELUL pentru RECALCULARE de la Casa de PENSII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro