10 sept. 2021 | 12:50

Ion Caramitru a fost înmormântat în Cimitirul Bellu. Ce mari vedete din România l-au condus pe ultimul drum FOTO EXCLUSIV

Monden
Ion Caramitru a fost înmormântat în Cimitirul Bellu. Ce mari vedete din România l-au condus pe ultimul drum FOTO EXCLUSIV
Ion Caramitru a fost inmormantat in Cimitirul Bellu. Ce mari vedete din Romania l-au condus pe ultimul drum

Marele actor Ion Caramitru a fost înmormântat vineri, 10 septembrie, la Cimitirul Bellu din Capitală. Zeci de oameni s-au strâns la căpătâiul profesorului Socrate, pentru a-i aduce un ultim omagiu. Printre vedetele care și-au rămas bun de la regretatul actor român se numără și un coleg de breaslă cu care a jucat într-un film de succes. Este un mare cântăreț român, apropiat lui Caramitru.

Ion Caramitru, înmormântat în cimitirul celebrităților

Iată că a venit ziua despărțirii de Ion Caramitru, care a părăsit această lume duminică, 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Vestea că a trecut la cele veșnice a îndoliat o țară întreagă. Marele actor a fost înmormântat vineri, 10 septembrie, la Cimitirul Bellu din Capitală. Printre cei prezenți la cimitirul Bellu s-au aflat fostul președinte Emil Constantinescu sau actorii Victor Rebengiuc și sotia sa, Mariana Mihuț, potrivit paparazzilor Impact-Playtech. Grigore Leșe, Monica Davidescu, Mihai Dinvale, Nicolae Mărgineanu au fost și ei prezenți la slujba de înmormântare.

Au fost depuse coroane de flori de la Ion Tiriac, George Copos sau George Piștereanu. Inclusiv o coroană din partea Rodicăi Coposu, singura soră în viață a lui Corneliu Coposu, fostul șef de partid al lui Caramitru. Oameni simpli au venit și ei cu buchete de flori, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului actor. Au fost depuse peste 100 de coroane de flori.

Moment inedit la slujba de înmormântare

Un moment inedit a avut loc la slujba de înmormântare a actorului Ion Caramitru. La cimitirul Bellu și-a făcut apariția o pereche de bătrâni îmbrăcați în costume populare de aromâni.

Momentul trist a reunit la căpătâiul său colegi din teatru, politicieni, prieteni, vedete și fețe regale. Ion Caramitru va avea parte de o înmormântare cu onoruri militare, la cimitirul Bellu din Bucureşti.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului Ion Caramitru a fost depus la Biserica Visarion din Capitală, apoi cortegiul funerar s-a îndreptat către Teatrul Național din București, unde Caramitru a fost director.

”În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul se va opri în faţa Teatrului Naţional I.L. Caragiale, pentru a ne lua rămas bun de la el şi a-i aduce, ca omagiu, aplauzele noastre”, potrivit reprezentanţilor TNB.

Ceremonia religioasă de la TNB a început la ora 12.00.

Ce vedetă de la Antena 1 și-a luat adio de la regretatul actor

La slujba de la Biserica Visarion, mari actori români au venit să-l mai vadă pentru ultima dată pe Ion Caramitru. Mulți colegi de scenă ai regretatului actor au aprins o lumânare la căpătâiul său. Printre personalitățile care și-au luat rămas bun s-au numărat Florin Zamfirescu, Ștefan Bănică, Mitică Popescu, Emilia Popescu, Marcel Iureș și George Mihăiță. Principesa Margareta a fost și ea prezentă la slujba religioasă de la Biserica Visarion, din partea Casei Regale a României. De asemenea, cu flori și coroane au venit și câțiva politicieni români. Varujan Vosganian, Kelemen Hunor, dar și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și-au luat „adio” de la Ion Caramitru, potrivit Clik!.

Ștefan Bănică Junior a părut foarte afectat de pierderea celui care i-a fost profesor în celebra serie „Liceenii”. Socrate a plecat la îngeri, de unde va veghea teatrul românesc. După ce a aprins o lumânare și a spus o rugăciune în gând, cântărețul român a stat puțin de vorbă, în curtea bisericii, cu actorul Florin Zamfirescu, după care a plecat.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro