Ion Caramitru a murit! Care a fost cauza decesului, de fapt

Ion Caramitru a murit! Care a fost cauza decesului, de fapt

Ion Caramitru a murit! Actorul în vârstă de 79 de ani era internat de mai multe săptămâni la spitalul Elias din Capitală. Ion Caramitru avea o infecție în sânge, după ce contractase o bacterie intraspitalicească, aceeași bacterie care l-a ucis și pe Bogdan Stanoevici, Clostridium difficilae, în urmă cu câteva luni.

Ion Caramitru a murit! Actorul avea 79 de ani

Tragedie în lumea artistică din România! Ion Caramitru a murit duminică (5 septembrie). Actorul trebuia să fie prezent la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR), însă din cauza problemelor medicale, el a fost nevoit să lipsească de la eveniment.

Ion Caramitru a murit! Actorul fusese internat în spital la începutul lunii august. Ion Caramitru fusese infectat cu un stafilococ destul de rezistent la medicamente, iar medicii au făcut eforturi uriașe să-l salveze.

Starea lui de sănătate se degradase în ultimele săptămâni

Directorul general adjunct al Teatrului Naţional din Bucureşti, Ioan Onisei, oferise detalii despre starea de sănătate a lui Ion Caramitru cu doar câteva zile în urmă.

‘Se pare că perioada sa de spitalizare va mai dura. Nu ştiu să vă dau detalii, fiindcă nu le-am primit nici eu la rândul meu. Tot ce ştiu este doar că medicii care se ocupă de soarta lui Ion Caramitru au decis să apeleze la o terapie mai lungă cu anitibiotice.

Ce înţeleg că s-a petrecut ţine puţin de un scenariu cu care sigur s-au confruntat şi alte persoane, fiindcă nu e vorba totuşi de o noutate absolută. Pur şi simplu, Ion Caramitru a intrat în contact cu un stafiloc, într-un anume moment, iar această bacterie a dorit exact acum să-i dea atâta bătaie de cap.’, a declarat Ioan Onisei, pentru playtech.ro.

Ion Caramitru, desființat de Mihai Călin

În urmă cu doi ani, printr-o scrisoare deschisă postată pe Facebook, actorul Mihai Călin l-a criticat aspru pe Ion Caramitru, director al Teatrului Național din București la vremea respectivă. Problema majoră viza practicile de îmbogățire ale acestuia.

”Am trăit astăzi la Adunarea salariaților din TNB, convocată de dvs., 3 ore de tristețe amară. Ați adunat sute de oameni cu scopul principal de a „înfiera” 2 actori, Marius Manole și cu mine, care în calitate de lideri (împreună cu Medeea Marinescu și Diana Dumbravă) ai Sindicatului actorilor din TNB și-au „permis” să trimită, în primăvară, un memoriu Ministerului Culturii, în care menționau o serie de probleme, și mai ales lipsa totală de deschidere spre dialog a dvs., domnule Caramitru. Memoriul a fost sprijinit de colegii noștri.

Nu aveți vârstă de pensionare, nu există concurs deschis (nimeni nu are dreptul să concureze la final de mandat cu dvs.) și băgați în buzunar 10% din încasările nete pe fiecare reprezentație a unui spectacol regizat de dvs. Dacă nu la toate, măcar la cele mai profitabile. Numiți șefii de departamente (fără concurs)”, scria Mihai Călin, pe rețelele de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI