Iohannis refuză din nou propunerile de miniștri remaniați: Care este argumentul

Iohannis refuză din nou propunerile de miniștri remaniați: Care este argumentul

În după-masa zilei de luni, 14 ianuarie, Iohannis a pus din nou paie pe foc în conflictul cu PSD, refuzându-le din nou propunerile de miniștri la Dezvoltare și Transporturi.

În ultimele luni, Președintele României a tot amânat numirea unor miniștri în locul celor de la Dezvoltarea și Transporturi care au fost remaniați de Dragnea și Dăncilă. Când a fost forțat de Curtea Constițională să ia o decizie, a numit doi miniștri interimari și se pare că refuză din nou propunerile PSD pentru cele două ministere.

„Aceste două propuneri vor fi refuzate în această săptămână. Într-o zi-două vor fi reexaminte documentele și expediate la guvern”, a declarat Iohannis, la Cotroceni, făcând referire la Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. Președintele a insistat pe faptul că nu a primit alte propuneri de la primul ministru și că discuțiile pe care le-a avut nu au vizat alte nume.

Potrivit lui Iohannis, rezolvarea acestei situații este „foarte simplă”: „Nu are decât partea guvernamentală să citească cu atenție legislația invocată de mine, iar PSD să vină cu niște propuneri care să mă convingă că ministerele sunt bine conduse”.

Întrebat cum vede totuși soluționarea acestui conflict cu Executivul, șeful statului a reluat același răspuns: „Rezolvarea e cât de poate de simplă – Guvernul trebuie să îndeplinească condițiile, să prezinte actele celor nominalizați în conformitate cu legislația în vigoare, iar PSD să vină cu propuneri care mă conving pe mine și pe ceilalți că ministerele vor fi bine conduse”.

Înainte ca Președintele să facă aceste declarații, oficialii de la Guvern s-au grăbit deja să-l amenințe pe Iohannis cu aceeași Curte Constituțională care l-a forțat în trecut, printre altele, să o demită pe Kovesi. ”După ce vom vedea că răspunsul președintelui va fi același cu cel pe care l-am mai primit, nu avem decât să sesizăm Curtea Constituțională. Mai întâi să vedem motivele refuzului, care sunt foarte importante și pentru noi, dar și pentru președinte”, a declarat pentru Mediafax secretarul general al Guivernului, Toni Greblă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI