Poza cu Iohannis în uniformă nazistă l-a lăsat fără job. Ce a făcut un consilier PSD

Autor: Diana Radu - 14.01.2019, 15:05

Un consilier judeţean din Vrancea a demisionat după ce a postat pe Facebook o imagine trucată cu preşedintele României îmbrăcat în uniformă nazistă. Consilierul, care este membru PSD, a părăsit Consiliul Judeţean, dar şi-a dat demisia şi din toate funcţiile deţinute în partid.

Scandalul a izbucnit după ce Constantin Guguianu, consilier judeţean PSD a postat pe pagina sa de Facebook o imagine trucată care îl înfăţişează pe Klaus Iohannis, Preşedintele României îmbrăcat în uniformă nazistă. După un val de critici, politicianul a şters de pe contul său postarea.

Potrivit legii, „confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la trei ani şi interzicerea unor drepturi.”

Reprezentanţii organizaţiei PSD Vrancea au anunţat pe data de 14 ianuarie că Guguianu a demisionat din Consiliul Judeţean şi din funcţiile deţinute în partid. Constantin Guguianu era consilier judeţean de aproape 15 ani și era și ales pe listele PSD.

„Ca urmare a acţiunii personale de a redistribui pe reţelele sociale o fotografie trucată cu preşedintele României, consilierul judeţean Constantin Guguianu şi-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar şi din calităţile deţinute în cadrul organizaţiei PSD Vrancea. Pe această cale, PSD Vrancea se delimitează de acţiunile domnului Constantin Guguianu şi condamnă ferm acest tip de comportament”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al PSD Vrancea.

În toamna anului trecut, Darius Vâlcov a publicat pe pagina de Facebook un filmuleţ în care Forumul Democrat al Germanilor din România este acuzat că ar fi continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare într-o poză trucată cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Imaginea care a indignat pe toată lumea este urmarea unui alt derapaj grav al consilierului premierului, Darius Vâlcov, care publicase fişa medicală a unui protestatar din grupul #rezist, cel despre care afirmă că este „sandilău cu acte în regulă”.


Citește și...