Iohannis şi turul doi: cum arată la exit poll președintele României

Iohannis şi turul doi: cum arată la exit poll președintele României

Klaus Iohannis, actualul președinte al României, a reușit un parcurs bun la aceste alegeri prezidențiale. După ce în 2014 a câștigat simpatia populară din postura de „răul cel mai mic”, de data asta a avut ceva mai multe avantaje. Rezultatele parțiale îl dau drept norocos: ajunge în turul doi.

Rezultatele de tip exit poll pentru aceste alegeri prezidențiale au fost comunicate la ora 21. Conform acestor cifre, Iohannis va fi în turul doi și va aștepta numărarea oficială a voturilor ca să vadă care-i contracandidatul său. Spre deosebire de prima campanie electorală, până pe 24 noiembrie ne putem aștepta la ceva mai multă mobilizare, inclusiv cu o mobilizare la care să răspundă și Iohannis.

EXIT POLL pentru Iohannis și ceilalți candidați

  • Klaus Iohannis – 39% (CURS-Avangarde) / 38,7% (IRES)
  • Viorica Dăncilă – 22,5% (CURS-Avangarde) / 22% (IRES)
  • Dan Barna – 16,4% (CURS-Avangarde) / 16,1% (IRES)
  • Mircea Diaconu – 7,9% (CURS-Avangarde) / 8,2% (IRES)
  • Theodor Paleologu – 6,1% (CURS-Avangarde) / 5,6% (IRES)

Cifrele nu reprezintă rezultatele voturilor, ci sunt estimări făcute de institutele de sondare. Astfel, ia-le doar orientativ.

Până la alegerile din 10 noiembrie, marele absent al campaniei pentru alegeri prezidențiale a fost chiar președintele în exercițiu.

Klaus Iohannis a refuzat orice dezbatere, nu a oferit niciun interviu pe parcursul campaniei electorale și a preferat să apară doar la mitingurile electorale ale PNL. Șeful statului a fost prezent doar la evenimente organizate de așa natură încât să nu poată fi luat la întrebări de jurnaliști. E o palmă mare dată democrației de actualul președinte. Te puteai aștepta să fie o atitudine taxată la vot.

Reacția lui Iohannis după aceste alegeri prezidențiale

Votul s-a încheiat, oficial, la ora 21. Iohannis e așteptat să iasă la declarații la sediul PNL, partidul care l-a susținut și-n 2014, și acum.

Cifrele arată că milioane de români au votat pentru proiectul nostru, o Românie normală, și pentru a continua procesul important pentru o schimbare în bine. Am crezut mereu în români și în implicarea lor. Participarea lor din aceste zile e o mare bucurie pentru democrația din România. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea lor.

Dacă nu ne-am fi opus, PSD ar fi reușit să destructureze tot ce s-a construit în România în acești ani. Dacă i-am fi lăsat pe PSD-iști să-și continue planul și proiectele, astăzi România s-ar fi întors în anii ’90 – poate mai rău – poate nici n-am mai fi avut alegeri. Asta vrea PSD, dacă nu e oprit. Și noi i-am oprit.
Klaus Iohannis, președintele României – vezi toate declarațiile aici

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI