Iohannis liniștește românii din Anglia: Ce a declarat după respingerea acordului de Brexit

Iohannis liniștește românii din Anglia: Ce a declarat după respingerea acordului de Brexit

După refuzul Parlamentului de la Londra de a accepta acordul de Brexit dintre Theresa May și Uniunea Europeană, Iohannis a simțit nevoia să adreseze câteva cuvinte românilor din regat.

Având în vedere numărul foarte mare al românilor aflați la muncă în Marea Britanie, foarte mulți dintre ei își fac griji vizavi de Brexit. La această oră, nu este foarte clar dacă ieșirea din Uniunea Europeană va influența negativ statutul muncitorilor aflați în Regatul Unit care provin din alte țări europene. Nu a ajutat nici faptul că Parlamentul de la Londra a respins într-o proporție covârșitoare acordul negociat între premier și Uniunea Europeană.

La mai puțin de 24 de ore de la respingerea acordului cu UE de către britanici, Iohannis a formulat câteva cuvinte menite să calmeze spiritele românilor aflați la muncă pe teritoriul Angliei.

Președintele României speră ca Guvernul Marii Britanii să-și clarifice poziția în această chestiune, deoarece nu s-au epuizat toate procedurile care pot fi urmate ca, în final, acordul cu Uniunea să fie aprobat. În plus, Iohannis a atras atenția asupra faptului că Uniunea Europeană este pregătită și pentru alte variante decât cele expuse până la această oră.

“Nu e cazul de a intra în fibrilaţii”, a spus şeful statului într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, pe un ton aproape ironic. A atras atenția că rezultatul votului este regretabil, dar a încercat să-i asigure pe românii din Regat că drepturile lor vor fi apărate.

”Pe de altă parte, foarte mulți români au rude care muncesc acolo și își pun întrebarea ce se întâmplă cu ei. Dacă rămâne acordul, le vor fi asigurate toate drepturile.”, a continuat Iohannis. Însă suntem pregătiți pentru negocieri care vor duce și înspre alte scenarii. Nimeni nu trebuie să își facă griji pentru ei: suntem aici, suntem pregătiți, vom avea soluții.” – a spus președintele într-o conferință desfășurată la Cotroceni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI