Iohannis îi răspunde lui Dăncilă de la Sibiu: „Vă promit că intrăm în Schengen și scăpăm de MCV”

Iohannis îi răspunde lui Dăncilă de la Sibiu:
Iohannis promite că România va intra în Schengen

Cei mai importanți oameni din Europa și-au dat întâlnire în cadrul summit-ului de la Sibiu, pentru a decide viitorul Uniunii Europene. Printe ei se numără și președintele Klaus Iohannis, care a explicat de ce Viorica Dăncilă nu a fost invitată la eveniment și a promis că România va scăpa de MCV și va intra în Schengen.

„Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu”, a declarat șeful statului cu privire la faptul că Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summit-ul de la Sibiu.

Iohannis a precizat că România va scăpa de MVC în curând. „Românii îşi doresc să fie europeni şi vă promit că vom rămâne şi pot să vă promit că peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp, vom fi şi în Schengen, şi vom scăpa şi de MCV”, a spus președintele României.

Iohannis promite că România va intra în Schengen

Unul dintre obiectivele României din ultimii ani a fost intrarea în spațiul Schengen, pentru care statul român trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Klaus Iohannis a promis, la Sibiu, că țara noastră va intra în Schengen și nu a ratat ocazia să trimită câteva săgeți către politicienii care au atacat justiția în ultima perioadă, printre ei numărându-se și premierul Dăncilă.

„Vedeţi, am muncit enorm de mult şi această chestiune, Schengen, am pus-o în discuţie de nenumărate ori, şi fiţi siguri că şi astăzi voi discuta cu liderii europeni despre Schengen. Însă, vedeţi că lucrurile nu merg întotdeauna aşa cum ne imaginăm.

Avem politicieni care, din păcate, au arătat Europei că nu avem numai o faţă frumoasă. Avem şi politicieni care atacă justiţia, din păcate, avem politicieni care, din păcate, atacă chiar şi instituţiile europene, şi în aceste condiţii, din păcate, în loc să mergem mai departe, să fim acceptaţi cu totul şi inclusiv în Spaţiul Schengen, au apărut acele discuţii despre statul de drept din România, discuţii care, evident, au fost antamate de politicienii noştri, care vor altceva decât binele României”, a spus Klaus Iohannis.

Urmăriți Playtech.ro și pe