Incident la summit-ul de la Sibiu: ce s-a întâmplat cu avionul unei delegații străine

Incident la summit-ul de la Sibiu: ce s-a întâmplat cu avionul unei delegații străine

În Sibiu sunt adunați, joi, toți liderii europeni importanți, care decid viitorul blocului comunitar. Evenimentul nu a fost, însă, lipsit de incidente.

Un incident minor s-a petrecut, joi, la summit-ul de la Sibiu. Avionul delegației Marii Britanii, care urma să aterizeze la Sibiu, a lovit o pasăre în zbor. Reprezentanții aeroportului susțin că incidentul nu a afectat programul de zbor al delegației britanice, potrivit Mediafax.

„Situaţia se află în curs de remediere, acest incident minor neafectând programul de zbor al delegaţiei”, afirmă reprezentanții aeroportului din Sibiu.

Sumit-ul de la Sibiu, marcat de proteste

Summit-ul de la Sibiu are loc în clădirea Primăriei, adică în Piața Mare din oraș. În alte locuri din Sibiu, însă, sunt organizate proteste de diverse asociații civile. Unii protestatari, care se îndreptau spre locul unde urma să aibă loc manifestația la care participau, au fost opriți de jandarmi, înainte să ajungă în Piața Mare.

Ei le-au spus acestora că merg la un protest autorizat, care are loc în altă zonă, mai exact în Piața Unirii. Unul dintre protestatari dorea să afișeze un banner pe care să-l vadă oficialii europeni prezenți la Sibiu, dar nu a fost lăsat.

Protestele din Sibiu, din ziua summit-ului, sunt organizare de asociațiile care cer unirea României cu Republica Moldova şi de Asociaţia „Evoluţie în instituţie”.

„Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat şi avizat favorabil trei cereri referitoare la organizarea unor manifestări în data de 9 mai 2019: Greenpeace România va manifesta în data de 9 mai, între orele 10,00-15,00, în Piaţa Unirii (pe platoul asfaltat din faţa magazinului Dumbrava) pe tema: ‘situaţia mediului din România şi Europa’ şi schimbările climatice. Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va manifesta pentru ‘promovarea dezideratului de reunificare a Republicii Moldova cu România’ în data de 9 mai, între orele 11,00-15,00, pe b-dul Victoriei, nr. 1-3 (pe platoul asfaltat din faţa Primăriei Municipiului Sibiu). Asociaţia ‘Evoluţie în instituţie’ va manifesta în data de 9 mai, între orele 11,00-20,00 în Piaţa Unirii (pe platoul asfaltat din faţa Centrului Cultural ‘Ion Besoiu’) pentru ‘atragerea atenţiei şefilor de State şi Guverne din Uniunea Europeană asupra încălcărilor frecvente asupra dreptului la întrunire paşnică şi liberă exprimare, drepturi încălcate în mod frecvent de către reprezentanţii UAT-urilor din România şi de către instituţiile de forţă (Jandarmeria şi Poliţia Română) subordonate politic’”.
Primăria Sibiu

Manifestațiile, după cum precizează Primăria, au loc la mare distanță de zona unde se reunesc liderii europeni.

Urmăriți Playtech.ro și pe