Iohannis, găsit „vinovat” pentru falimentul Realitatea TV. Cine îl acuză pe președinte

Iohannis, găsit „vinovat” pentru falimentul Realitatea TV. Cine îl acuză pe președinte
Iohannis, găsit "vinovat" pentru falimentul Realitatea TV

Cozmin Gușă l-a găsit „vinovat” pe Klaus Iohannis pentru falimentul Realitatea TV. Acționarul postului de televiziune i-a reproșat președintelui României că nu a avut o poziție mult mai fermă față de problemele cu care se confruntă Realitatea TV și l-a avertizat că „vin alegerile.”

La doar două zile după ce a anunțat falimentul postului TV, Cozmin Gușă a fost invitat în cadrul emisiunii prezentate de Denise Rifai pentru a vorbi despre situație. El a precizat că a preluat Realitatea TV deja în insolvență și a încercat să plătească datoriile, însă ANAF ar fi refuzat. La mijloc s-ar fi aflat „oameni din statul paralel, unii cu comportament de securist, alții lucrând în justiție, alții foști președinți de țară sau politicieni.”

Acționarul a dat exemplul celebrului post de televiziune CNN, care „acum vreo 15-18 ani a avut mari dificultăți și a fost sprijinită de statul american necerându-i-se să facă nimic, pentru că era considerată o televiziune importantă pentru statul american.”

Cozmin Gușă: „Eu cred că Realitatea o să mai funcționeze”

În momentul în care Cozmin Gușă l-a criticat pe Klaus Iohannis că nu a fost mai ferm în punctul de vedere cu privire la falimentul Realitatea TV, Denise Rifai a sărit în apărarea șefului de stat și a cerut mai multă răbdare cu el.

„Domnul președinte nu a spus nimic apropo de impasul prin care trecem. Nu-i nimic, domnule președinte, vin alegerile. (…) Ludovic Orban și Dacian Cioloș au reacționat în bășcălie, într-un fel, spunând că au crezut că e o glumă de 1 aprilie. Asta arată că nu le pasă”, a declarat Cozmin Gușă.

Realitatea TV a intrat în faliment, după ce instanța a respins planul de organizare. Un judecător sindic urmează să declare oficial falimentul, iar compania să fie lichidată. Acționarul postului TV susține că emisia va continua și după faliment pe licența Realitatea PLUS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI