Iohannis, discurs politic în prima zi de școală: ”Unii politicieni se tem de școală”

Iohannis, discurs politic în prima zi de școală

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni dimineață, la festivitatea de deschidere a anului școlar 2019 – 2020, la școala ”Ferdinand I”, din București. Liderul de stat i-a întâmpinat pe elevi cu un discurs politic în prima zi de școală.

Iohannis, discurs politic în prima zi de școală

Liderul statului a participat luni, 9 septembrie, la festivitatea de deschidere a anului școlar 2019 – 2020, la școala ”Ferdinand I”, din București. Cu acest prilej, șeful statului a ținut un discurs în care a subliniat că unii politicieni se tem de școală. Pe lângă acuze, șeful statului a amintit și de neregulile din sistemul de învățământ.

”Unii politicieni se tem de școală”

„Cuvântul școală are diverse semnificații și stârnește o diversitate de emoții. Școala nu ar trebui să însemne niciodată o simplă clădire, chit că și ea contează. Este locul unde copiii își încep drumul spre maturitate.

Unii politicieni se tem de școală. Aici sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se simte eșecul politicilor publice din educație.

Nu trebuie sa uitam niciodata rolul esențial al scolii, pentru ca aici elevii iși încep rolul în viață și își formează viziunea asupra lumii. În același timp, în școală elevii se pregătesc pentru viață.

Iohannis, discurs politic în prima zi de școală: ”Unii politicieni se tem de școală”
”Unii politicieni se tem de școală”

Dragi elevi, aș dori să vă vorbesc nu doar despre mportanța educației, ci despre rolurile pe care le aveți și le veți avea în societate. Aveți drepturi pe care nimeni nu li va poate lua.

Vedem cum se preferă măsuri de facilitate a fraudei la bacalaureat, cum se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medici mici, în loc să avem organizarea unor evaluări pe criterii de atitudini. Nu trebuie să uităm niciodată rolul esențial al școlii”, este o parte din discursul lui Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI