Iohannis, atacuri dure la adresa ministrului Sănătății: de ce o acuză pe Sorina Pintea

Iohannis, atacuri dure la adresa ministrului Sănătății: de ce o acuză pe Sorina Pintea

Președintele Klaus Iohannis a ieșit cu un atac dur la adresa PSD și, în special, la adresa ministrului Sănătății. Șeful statului a reclamat reformele din sănătate, care bat pasul pe loc.

ACTUALIZARE: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut o primă reacție după declarațiile președintelui Klaus Iohannis. Aceasta a declarat, într-o intervenție la Antena 3, că președintele se contrazice în declarații.

„Pe de o parte spunea că mă aflu într-o campanie de imagine, pe de altă parte, chiar la finalul expozeului, spunea că actul medical înseamnă şi spitale curate. Păi eu nu înţelge, când a vorbit serios. Domnul preşedinte a aflat abia acum despre dificultăţile cu care se confruntă sistemul. Îmi pare bine că a aflat abia acum, dar i-aş aduce aminte domnului preşedinte că atunci când alţii de altă culoare politică făceau acelaşi lucru erau apreciaţi. Observ că are alte unităţi de măsură în domeniul sănătăţii”.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Klaus Iohannis le-a reamintit social-democraților promisiunile făcute în programul de guvernare. Șeful statului i-a criticat pe guvernanți, cu ocazia unei ceremonii dedicate Zilei Mondiale a Sănătății.

Președintele s-a referit, în special, la reformele promise în domeniul sănătății

„Din păcate, actuala guvernare PSD este un eșec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puțin de 8 spitale regionale și un spital republican. A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea și dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb în programul de guvernare, asumat și votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu, ca și în economie, educație, infrastructură, și de promisiunile în domeniul sănătății s-a ales praful”.
Klaus Iohannis, președintele României

Klaus Iohannis, atac la adresa Sorinei Pintea

Șeful statului s-a declarat deranjat de faptul că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, mai mult zice, decât face. Klaus Iohannis a făcut referire la vizitele inopinate ale ministrului prin spitalele românești, unele chiar în miez de noapte.

„Agenda publică este acaparată de peste doi ani de problemele personale ale liderilor PSD certați cu justiția, timp în care cetățenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenței guvernanților. Este revoltător că ministrul Sănătății a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din țară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale?”
Klaus Iohannis, președintele României

Guvernul nu ar face nimic pentru personalul medical din România, mai arată șeful statului.

„În ciuda scandalurilor zilnice prin care se încearcă să se obțină capital de imagine pentru Guvern, cei mai mulți medici și asistente medicale sunt și rămân profesioniști, și încă de cea mai bună calitate. Ce fac guvernanții ca să îi ajute? Mai nimic, în afara unor excese de autoritate prin care încearcă să acopere lipsa de acțiuni concrete menite să sprijine domeniul sănătății”.
Klaus Iohannis, președintele României

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI