Iohannis a criticat din nou PSD: ”Noi nu suntem un neam de hoți”

Iohannis a criticat din nou PSD: ”Noi nu suntem un neam de hoți”

Președintele României se află într-un tur de promovare al noului său volum de proză, EU.RO. Aflat la Ploiești, Iohannis a profitat de ocazie pentru a critica retorica anti-europeană a PSD-ului.

Iohannis a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an prin publicarea unei noi cărți. Aceasta este intitulată EU.RO și poate fi deja cumpărată. Pentru a o promova însă și pentru a ține câteva discursuri politice, președintele are planificate mai multe deplasări în țară. Cea mai recentă a avut loc la Ploiești, unde a rugat din nou românii să meargă la vot pe 26 mai.

În același context, a criticat destul de agresiv guvernarea PSD-ALDE, concluzionând că ”noi nu suntem un neam de hoți.” Iohannis a spus, marți seară, la Ploiești, la evenimentul de lansare a volumului său „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, că s-a angajat și este ferm hotărât să meargă pe drumul pro-european și că românii sunt proeuropeni, dar nu toți – „Sunt unii adunați într-o grupare numită PSD care nu sunt așa pro-europeni cum suntem noi. Culmea, un partid din România începe să își facă campanie cu un discurs antieuropean. Penibil”.

Iohannis a insistat pe faptul că acest trend de euroscepticism se află în creștere la nivel național, în mod exclusiv, din cauza oficialilor PSD. Ei „promit marea cu sarea, nu fac nimic și trebuie să caute un vinovat, iar vinovatul de serviciu este Uniunea Europeană”. „PSD a avut o guvernare eșuată și acum caută vinovații la Bruxelles. Nu e penibil așa ceva?”.

Încercând să atragă atenția asupra măsurilor populiste implementate de PSD, Iohannis a explicat că acelea sunt doar niște soluții simple la probleme complicate. „PSD a promis spitale regionale, acum nici nu se mai vorbește despre ele. Nu numai că nu le-au realizat, dar nici măcar nu mai au planuri pentru așa ceva. (…) Au promis oamenilor mai mulți bani și au crescut unele salarii, dar între timp inflația a păpat acei bani. Acum umblă peste tot și încearcă să explice că vinovați sunt Iohannis și Uniunea Europeană. Păi nu le e rușine?”, a continuat Iohannis atacul la adresa PSD.

În concluzie, președintele României speră că, prin referendumul de pe 26 mai, românii vor da un răspuns clar practicilor PSD. „Nu mai poate fi ascuns că hoții s-au cocoțat în vârful statului. Românii trebuie să dea un răspuns. Noi suntem un popor care vrea o justiție dreaptă, un guvern performant. Noi nu suntem un neam de hoți. Trebuie să dăm un răspuns la aceste întrebări”, a adăugat Iohannis.