Cum vrea Iohannis să prindă un nou mandat de președinte în 2019

Cum vrea Iohannis să prindă un nou mandat de președinte în 2019

Klaus Iohannis a declarat pe data de 4 ianuarie că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale. Şeful statului s-a declarat optimist în ceea ce priveşte candidatura sa pentru un nou mandat și a menționat că nu se teme de niciun contracandidat. Care sunt obiectivele președintelui pentru acest an.

„Da, sunt foarte optimist. Nu mă tem de niciun contracandidat. Nu mă tem niciodată de contracandidaţi. Alegerile sunt alegeri. Cine doreşte să obţină un mandat trebuie să se prezinte în postura de candidat. Eu mă voi prezenta şi sunt optimist, da!”, a şeful statului la Palatul Cotroceni.

Președintele nu se teme nici măcar de o cursă prezindențială împotriva lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD. „Orice cursă electorală are un parcurs pe care îl cunoaştem, cu campanie electorală, dar în final, important este ce doresc alegătorii şi la sfârşitul anului 2019 vom şti ce preşedinte şi-au dorit românii”, a declarat acesta.

De asemnea, șeful statului a mai declarat că este susţinut în cursa pentru prezidenţiale de către PNL, însă va mai avea loc o discuție despre o eventuală susținere mai mare. „Asta sigur rămâne o discuţie care se poate purta şi se va purta, însă importantă este susţinerea românilor”, a subliniat Iohannis.

Obiectivele lui Klaus Iohanis pentru 2019

Șeful statului are planuri mari pentru anul 2019, care coincid cu obiectivele României și anume o mai profundă şi mai bună integrare europeană, consolidarea posturii noastre în cadrul NATO şi suplinirea prezenţei NATO pe Flancul estic. Însă, cel mai important obiectiv pentru șeful statului, îl reprezintă consolidarea statului de drept în România, ceea ce s-ar traduce prin continuarea luptei împotriva corupţiei. Iar pe plan personal, obiectivul lui este câştigarea unui al doilea mandat de preşedinte al României.

„Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări, începem acum, practic, direct cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Chiar săptămâna viitoare vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a începe în forţă această Preşedinţie. Sunt convins că vom face faţă bine. Avem deja, în luna mai, primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare şi de pe acum vreau să spun că este foarte important să participăm la aceste alegeri. Cu cât mai mulţi alegători se prezintă la aceste alegeri, cu atât mai clar va fi rezultatul. La sfârşitul anului vom avea alegeri prezidenţiale şi reiterez ce am mai spus, voi intra în competiţie pentru un nou mandat de preşedinte”, a spus Klaus Iohanis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI