Cu toate protestele, președintele țării va fi PSD: Argumentele lui Andronescu

Cu toate protestele, președintele țării va fi PSD: Argumentele lui Andronescu

Anul 2018 va rămâne în amintirea multor români din cauza protestelor răsunătoare. Cu toate acestea, cei mai mulți conaționali se pare că vor opta pentru un președinte al țării din PSD.

Ecaterina Andronescu este membru PSD și Ministru al Educației. În trecut, ea l-a criticat pe Dragnea pentru situația tenționată din partidul de guvernământ. Cu toate acestea, tot Andronescu a făcut niște declarații foarte interesante pe marginea rezultatelor la viitoarele alegeri prezidențiale.

Miercuri seară, pe 2 ianuarie, Ministrul Educației a avut o intervenție la Antena 3. În contextul respectiv, și-a exprimat opinia pe mai multe subiecte. Cel mai important aspect a constat însă în alegerea președintelui țării.

„Dacă există înţelegere în alianţă să iasă cu un singur candidat, şansele cresc. Dacă această înţelegere nu va exista, fiecare partid va avea propriul său candidat şi cred că PSD-ul, cu dimensiunea pe care o are în electorat, are toate şansele candidatul PSD-ului nu numai să intre în turul doi, dar chiar să câştige. Sau candidatul alianţei. (…) Momentan suntem înainte de o decizie, deci putem să vorbim doar despre scenarii posibile”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Tot ea mai subliniat niște particularități, pornind de la situațiile din trecut. Este vorba de faptul că electoratul PSD a dovedit la celelalte alegeri prezidenţiale că îşi susţine propriul candidat. „În general, electoratul nostru îşi susţine propriul candidat, este dovedit în ani acest lucru”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Acestea afirmații vin la aproximativ o săptămână după declarațiile lui Dragnea pe marginea aceluiași subiect al prezidențialelor. Preşedintele PSD a declarat pe 27 decembrie că nu respinge din start varianta unei candidaturi a liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru alegerile prezidenţiale, important fiind ca viitorul preşedinte să fie un candidat comun al celor două partide care formează coaliţia de guvernământ.

„Intenţionez să ajungem într-un timp rezonabil – şi eu, şi domnul Tăriceanu şi cele două partide – la concluzia că trebuie să fie un candidat unic şi după momentul acela vom şi stabili cine are cele mai mari şanse. Nu resping nicio variantă, nu resping varianta nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva. Cine vom constata că are cele mai mari şanse, pentru că domnia lui Iohannis trebuie să înceteze. Încă cinci ani cu Iohannis înseamnă dezastru pentru România”, a declarat Dragnea la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI