Ioana Mihăilă, deconturi de la Pfizer. Câți bani a primit ca sponsorizări noul ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă, deconturi de la Pfizer. Câți bani a primit ca sponsorizări noul ministru al Sănătății
Ioana Mihăilă, deconturi de la Pfizer. Câți bani a primit ca sponsorizări noul ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă a fost desemnată noul Ministru al Sănătății și i-a luat locul lui Vlad Voiculescu. Imediat după ce a preluat conducerea Ministrului Sănătății, aceasta a primit sponsorizări din partea companiei Pfizer.

Compania farmaceutică americană a semnat un contract cu statul român pentru a distribui peste 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

În urmă cu patru ani, noul Ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a participat la un eveniment medical, acolo unde compania Pfizer i-a asigurat o ”sponsorizare mijloace financiare” în valoare de 1.565,21 lei.

Ioana Mihăilă a semnat un contract de sponsorizare cu Pfizer

Conform Wowbiz, pe platforma Agenției Naționale a Medicamentului, apare că acel contract de sponsorizare dintre actualul ministru, la vremea respectivă medic endocrinolog din Oradea, și Pfizer, a fost semnat pe 5 mai 2017.

Tot atunci, Ioana Mihăilă mai semnase un contract de sponsorizare cu Pfizer, în valoare de 448 euro. Acei bani i-a folosit pentru a participa la un eveniment organizat chiar de Pfizer. Potrivit sursei citate mai sus, în ultimii cinci ani, acestea au fost singurele contracte pe care Ioana Mihăilă le-a semnat cu o companie farmaceutică.

În urmă cu patru ani, compania americană Pfizer a încheiat peste 3.000 de contracte de sponsorizare cu medici din România, printre care și Adrian Streinu Cercel sau Alexandru Rafila.

Și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a primit o sponsorizare din partea companiei Johnson&Johnson. În acest an, Pfizer ar trebui să livreze României peste 10 milioane de vaccinuri, la un preț de aproximativ 12 euro/flacon, conform Aleph News.

Câte doze de vaccin au fost folosite până acum în România

Sponsorizarea medicilor în scopuri științifice este o pratică 100% legală în România, însă acest procediu a ridicat multe semne de întrebare.

”Toate aceste mici nereguli crează, de fapt, vulnerabilități în sistemul nostru de sănătate”, spunea chiar Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, pentru Libertatea.

Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID a anunțat că peste 87.000 de români au fost vaccinați împotriva COVID în ultimele 24 de ore. Joi, 22 aprilie, România a depășit joi pragul de 4,5 milioane de doze de vaccin administrate.

Dintre cei vaccinați în ultimele 24 de ore, 59.538 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 27.839 de persoane şi cu cea de-a doua.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI