Noul ministrul al Sănătății, prima declarație publică: „Voi continua fără ezitare toate politicile lui Vlad Voiculescu”

Noul ministrul al Sănătății, prima declarație publică: „Voi continua fără ezitare toate politicile lui Vlad Voiculescu”
Ioana Mihăilă, prima declarație în calitate de ministru al Sănătății Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

În urma semnării decretului pentru investirea Ioanei Mihăilă ca ministrul al Sănătății, aceasta a oferit și primele declarații în cadrul unei conferințe de presă. Cu încredere și optimism, Ioana Mihăilă le-a promis cetățenilor că a venit să facă treabă și speră că se va înțelege bine cu premierul, așa cum a făcut-o și cu Vlad Voiculescu. În plus, aceasta a dat asigurări că va continua proiectele începute de acesta, însă acest mandat este al său.

„E o datorie față de cetățeni”

Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății, aceasta preluând funcția la o săptămână după ce Vlad Voiculescu a fost demis. În prima sa conferință de presă, aceasta a povestit obiectivele pe care dorește să le atingă în mandatul său, dar și despre relațiile pe care speră să le aibă cu colegii și cu premierul.

„Le voi continua fără ezitare. Voi încuraja toate elementele de reformă. E o datorie față de cetățeni și pentru încrederea în sistemul sanitar și în guvernare. USR PLUS a primit votul cetățenilor pentru că a prezentat un plan de guvernare care include reforme şi transparență.

Aceste lucruri sunt şi parte a programului de guvernare şi voi face totul ca mandatul meu să fie ghidat de aceste valori. Cu acest scop, voi accelera prezentarea din oficiu a tuturor datelor publice relevante şi voi încuraja toatele elementele de reformă.

E o datorie faţă de cetățeni şi un lucru necesar faţă de sistemul sanitar, în guvernare în general. Suntem în criză sanitară, dar am convingerea că o vom depăși, am convingerea că prin eforturi comune la finalul acestei crize sistemul de sănătate va fi mai puternic „, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

„Am venit aici să fac treabă”

Medicul endocrinolog a vorbit și despre membrii echipei cu care va colabora, o parte dintre colegi fiind medici care i-au fost alături și fostului secretar de stat, Andreea Moldovan.

Cu privire la proiectele începute de Vlad Voiculescu, aceasta a dat asigurări că pe unele dintre acestea le va continua, reprezentând o parte din munca sa și a partidului pe care îl reprezintă.

„Am venit aici să fac treabă și am lucrat bine cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu, așa că mă aștept să comunicăm bine, atâta timp cât amândoi ne orientăm spre aceleași obiective, de reformă.

Echipa este în curs de formare și probabil că în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna doctor Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept ca, cu ajutorul lor, să nu existe mari fracturi în cele două metode de a gestiona criza Covid.

Nu pot să spun că voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut împreună cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății, iar mandatul este al meu”, a dezvăluit noul ministru ales de USR PLUS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI