12 apr. 2021 | 15:48

Investiție uriașă pentru dezvoltarea unui brand local ce va fi promovat la nivel internațional. Despre ce este vorba

Știri Locale
Investiție uriașă pentru dezvoltarea unui brand local ce va fi promovat la nivel internațional. Despre ce este vorba
Investiție uriașă pentru dezvoltarea unui brand local ce va fi promovat la nivel internațional

Țara Făgărașului a investit suma de 30.000 de euro pentru dezvoltarea unui brand local. Acesta va fi promovat la nivel internațional. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului include 26 de comune și aproximativ 100 de sate, din județele Sibiu și Brașov.

Investiție pentru promovarea brand-ului local

Președintele Asociației este Florin Ioani. De asemenea, acesta este și primarul comunei Viștea din județul Brașov. Florin a declarat,  la un eveniment de promovare a Țării Făgărașului, că investiția a fost făcută de cele 26 UAT-uri, bani publici din bugete locale. Totul a început în urmă cu un an și s-a făcut pe două componente.

În primul rând, s-a făcut un studiu de piață, plecând de la valorile fundamentale ce se regăsesc în Țara Făgărașului. Mai departe, s-a construit o siglă și un manual de brand, pentru a ști cui se adresează. De asemenea, el a subliniat că în Țara Făgărașului se face un turism aparte, unul diferit de zonele metropolitane.

„Am conştientizat cu toţii că împreună putem crea un concept, un brand şi să devenim o destinaţie în mijlocul ţării. Zona noastră nu a fost până acum o zonă prin excelenţă de turism. Acesta s-a dezvoltat în ultimii 15 -20 de ani, când am început să ne consolidăm şi să ne remarcăm. Aflându-ne între două oraşe importante – Sibiu şi Braşov – trebuie cumva să ieşim în evidenţă printr-o destinaţie de sine stătătoare şi diferită de cea metropolitană. Noi facem un turism aparte, un turism de nişă, un turism de linişte, diferit de cel din zonele urbane”, a subliniat Florin Ioani.

Țara Făgărașului, destinația anului

Țara Făgărașului a fost declarată destinația anului 2020. Recunoașterea a venit din partea bloggerilor care au vizitat-o pe parcursul anului. Dacă vorbim despre numărul de turiști ce au vizitat zona, Florin Ioani spune că județul Brașov se situează pe primul loc la acest capitol.

Anul trecut, majoritatea turiștilor au ales să-și petreacă vacanțele la munte. O mare parte din ei au decis să meargă într-o zonă liniștită de munte decât la mare. În sezonul de vară capacitatea de cazare a fost ocupată aproape în totalitate.

„Noi am crescut cu câteva procente bune anul trecut, faţă de 2019, chiar dacă a fost pandemie, în ceea ce priveşte numărul de turişti. Din studiile pe care le avem am crescut cam cu 7- 8%, nu mult, dar am crescut, iar anul acesta ne-am propus să creştem cu 20%. Este o cifră fezabilă, pentru că nu stăm cu mâna în sân: am început să facem promovare, infotripuri, să creăm pachete turistice”, a spus Ioani.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă categorie de români care va plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro