VIDEO Tânărul care și-a construit din piese Lego o proteză robotizată

VIDEO Tânărul care și-a construit din piese Lego o proteză robotizată

Un tânăr și-a construit singur cu ajutorul pieselor de Lego o proteză robotizată. Aproximativ zece ani i-a luat să-și traducă ideea sau visul într-o creație care să funcționeze. Cum a reușit.

Inventatorul se numește David Aguilar și este din Spania. Acesta s-a născut din păcate fără antebraţul drept, din cauza unei anomalii genetice. Iar din dorința de a ieși din anonimat și din pasiunea pentru Lego, acesta și-a creat propria proteză pentru braț.

„Când eram mic, eram foarte agitat în preajma altor copii, pentru că eram diferit, dar acest lucru nu m-a oprit să cred în visele mele şi am vrut să duc la capăt ceea ce mi-am propus şi anume să mă văd în oglindă cu două mâini, aşa cum aveau şi ceilalţi copii”, a declarat David Aguilar, student.

Încă de la vârsta de nouă ani, David își proiectase ideea unei proteze, iar după zece ani, acesta a reușit să o facă să funcționeze. Acesta recunoaște că de mic a avut o pasiune pentru Lego și de aceea a decis să construiască proteza tot din Lego.

„Acesta este primul braţ protetic, îi spun MK1, pentru că arată ca braţul Omului de Fier, este mecanic. Îl pot mişca, este un mecanism foarte uşor, are două coarde care se strâng când îndoi braţul, este cel mai simplu pe care l-am construit”, a mai declarat David.

David are 19 ani și este student la la Facultatea de Bioinginerie din Barcelona, iar până acum a reușit să-și creeze patru braţuri protetice, ultimele fiind chiar robotizate. După ce termină facultatea, David vrea să-i ajute pe cei ca el să ducă o viață normală. Iar pentru visului lui este pregătit să meargă până-n pânzele albe.

„În primul rând, visul meu este să termin facultatea şi aş vrea să mă duc undeva unde sa fac proteze pentru oamenii care nu îşi permit, din cauza faptului că sunt scumpe. Voi încerca să le ofer proteze, chiar şi fără bani, pentru a-i face să se simtă persoane normale”, spune David.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI