Invenția 100% românească, esențială în lupta împotriva virusului. Mulți vor beneficia de ea

Invenția 100% românească, esențială în lupta împotriva virusului. Mulți vor beneficia de ea. Sursa foto: Facebook

În plină epidemie de coronavirus, o companie românească a inventat un scanner termic. Aparatul care va ajuta în timp real la identificarea persoanelor febrile în adunări mari de oameni este de concepție 100% românească şi este dezvoltat şi produs de industria națională de apărare din România.

Invenția 100% românească, esențială în lupta împotriva virusului. Mulți vor beneficia de ea

O companie românească a scos pe piaţă, în plină epidemie de coronavirus, un scanner termic care va ajuta la identificarea persoanelor care au febră şi care se află în mari adunări de oameni.

Scannerul termic a fost inventat de întreprinderea Optica Română, societate cu capital de stat din industria de apărare, se află în portofoliul Ministerului Economiei.

Scannerul termic denumit CONDOR SR-FD a fost lansat pe data de 7 aprilie şi poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane.

Astfel, se va reduce timpul de evaluare a stării febrile, în locuri aglomerate precum aeroporturi, instituții publice, metrou, frontieră, spitale (triaj) sau oriunde se înregistrează un flux mare de oameni. Primele modele de scannere termice româneşti vor putea fi folosite în aeroporturi.

Scaner termic

Virgil Popescu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: ”Industria românească se mobilizează! Este valabil și pentru sectorul privat, care deja a început să producă ce este necesar în domeniul sanitar: măști, biocide, etc, dar și pentru industria cu capital de stat. ROMARM va începe să producă măști, dar totodată în parteneriat cu STIMPEX produce izolete românești. De astăzi alte două companii din industria de apărare, una cu capital privat și alta cu capital majoritar de stat – IOR, au dezvoltat și lansat în fabricație un termoscaner care permite scanarea rapidă pe fluxuri de persoane și alarmarea în cazul temperaturilor care depășesc limita febrei. Eu știu că industria românească poate să realizeze produse de calitate, cu valoare adăugată mare și îi încurajez pe toți antreprenorii din industria românească: acum este un moment foarte bun să reînviem conceptul de “Fabricat în România”!

Publicată de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri-România pe Marţi, 7 aprilie 2020

Scannerul termic a fost inventat în contextul epidemiei de coronavirus

Salut implicarea industriei naționale de apărare în efortul necesar prevenirii și combaterii COVID-19. Am văzut deja că se pot produce izolete românești, iar ROMARM va începe să producă, în curând măști.

Acum, alte două companii din industria națională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, și alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română – IOR și-au unit eforturile pentru a produce în țara noastră un scaner termic.

Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI