08 apr. 2020 | 18:25

De ce materiale sanitare ai nevoie acasă pentru prim ajutor. Kitul de urgență pentru carantină

Știri generale
De ce materiale sanitare ai nevoie acasă pentru prim ajutor. Kitul de urgență pentru carantină
De ce materiale sanitare ai nevoie acasă pentru prim ajutor. Kitul de urgență pentru carantină. Sursa foto: sanatatea.tv

The Wall Street Journal a întocmit o listă cu materiale sanitare pe care ar trebui să le avem cu toţii în casă în cazul în care suntem infectaţi cu coronavirus, iar situaţia escaladează astfel încât să nu mai găsim un loc într-un spital sau să fim nevoiţi să aşteptăm mai mult timp un ajutor medical.

De ce materiale sanitare ai nevoie acasă pentru prim ajutor

Publicaţia The Wall Street Journal a stat de vorbă cu persoane avizate în domeniul medical şi a întocmit o listă de articole sanitare şi medicamente pe care să le avem în casă în cazul nefericit în care am fost infectaţi cu COVID-19.

Kitul de urgență pentru carantină ar trebui să conţină materiale de izolare şi curăţare: igienizant; măşti de faţă care acoperă nasul şi gura, mănuşi pentru a intra în camera bolnavilor (latex sau cauciuc nitril), prosoape de hârtie, săpun, şerveţele, dezinfectant pentru maini, detergent pentru rufe (spălaţi totul la cald), perie de unghii.

În cazul în care un apropiat a fost infectat, prima sarcină este ca respectivul să fie izolat şi să folosească şerveţele, săpun şi apă caldă, şerveţele dezinfectante, precum şi prosoape de hârtie.

În topul listei mele ar fi un dormitor suplimentar, cu o baie ataşată. Acesta este scenariul ideal. Dacă aveţi un apartament cu un dormitor, bolnavul primeşte dormitorul. Aceasta este cheia. Nu poate intra şi ieşi nimeni. Nici măcar animalele de companie“, a spus David Buchholz, director medical principal la Universitatea Columbia din Irving Medical Center.

De asemenea, bolnavii trebuie să poarte o mască oricând pleacă din camera lor, iar aceste plimbări ar trebui să fie cât mai puţine. Doar la baie să meargă. În plus, cei ce intră în camera bolnavului trebuie să poarte mască. Dacă în casă nu există măşti se poate improviza una, astfel încât gura şi nasul să fie acoperite.

Ce trebuie să mai conţină kitul de urgență pentru carantină

În plus, cei ce intră în contact cu obiectele pe care a pus mâna persoana infectată trebuie să poarte mănuşi, indiferent că face curăţenie sau că îi spală tacâmurile.  „Nu pot sublinia suficient cât este de importantă igiena mâinilor: spălarea mâinilor cu apă caldă şi săpun şi ştergerea suprafeţelor atinse“, a mai spus doctorul Chun.

De ce materiale sanitare ai nevoie acasă pentru prim ajutor. Kitul de urgență pentru carantină

De ce materiale sanitare ai nevoie acasă pentru prim ajutor. Kitul de urgență pentru carantină. Sursa foto: csid.ro

Aceasta recomandă chiar folosirea unei perii de unghii cu care să ne frecăm sub unghii. Articolele de baie trebuiesc ţinute separat de cele ale unei persoane infectate. „Periuţele de dinţi nu trebuie să fie una lângă cealaltă“, spune el.

În această perioadă nu ar trebui să ne lipsească din casă câteva medicamente. Sirop de tuse, aparat de măsurare a pulsului, spray nazal, termometru, Tylenol /Paracetamol. Persoanele bolnave trebuie să ţină legătura cu medicul şi să anunţe dacă simptomele se agravează.

Cum se tratează copiii la domiciliu

Pentru că virusul ucigaş poate afecta respiraţia, medicii recomandă obţinerea unui pulsometru la domiciliu: acesta se fixează pe deget şi măsoară ritmul cardiac şi nivelul de oxigen din sânge, indicatori importanţi ai bunei funcţionări a plămânilor.

Pentru marea majoritate a copiilor, poţi utiliza elementele pe care le-ai folosi în mod normal pentru gripă sau alte afecţiuni respiratorii“, spune Danielle Zerr, şeful bolilor infecţioase pediatrice de la Seattle Children’s Hospital.

Simptomele Covid-19 pentru copii pot fi uşoare, dar „este acelaşi virus şi va fi mult mai grav la un adult“, spune ea. Astfel, este necesară purtarea de măşti şi de către partea bolnavă, dar şi ce cealaltă. Pentru copiii mai mici, „dacă au dureri în gât, un pic de ceai cald cu miere este ideal“, spune dr. Zerr, adăugând că şi pastilele de gât ar putea fi utile.

Ce trebuie să mănânce o persoană infectată cu COVID-19

Când vine vorba de hrană, cei infectaţi pot consuma ciorbă de pui,  comprimate zilnice cu multivitamine şi vitamina C, băuturi înlocuitoare de electroliţi, alimente bogate în pectine precum bananele şi merele, ghimbir proaspăt, lămâi, mărar, oregano proaspăt sau uscat,  alimente bogate în nutrienţi precum avocado, precum şi miere pentru calmarea gâtului.

De asemenea, pacienţilor le este recomandat să consume multe lichide. La unele persoane Covid-19 provoca tulburări gastrointestinale şi diaree, iar refacerea cu ajutorul lichidelor în aceste cazuri este deosebit de importantă, De asemenea, deshidratarea poate provoca febră. Bolnavii pot bea băuturi înlocuitoare de electroliţi.

Unii pacienţi infectaţi cu coronavirus tind să îşi piardă pofta de mâncare, în special copiii, astfel că Dr. Zerr recomandă alimente reconfortante, bogate în nutrienţi, precum sosul de avocado şi mere.  „Şi niciodată nu subestimaţi puterea ciorbei de pui. Proteinele sunt foarte importante atunci când combat boli virale“, spune Mark Hyman, şeful inovaţiei la Cleveland Clinic Center for Functional Medicine.

El recomandă ca supele să conţină mărar, oregano şi ghimbir, întrucât au proprietăţi antivirale. Un alt remediu al medicului Hyman este „ceaiul rece“. Ceaiul se face dintr-o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt, tăiat felii subţiri. În timpul ce ceaiul fierbe se va adăuga suc proaspăt de lămâie, miere, precum şi ardei de Cayenne.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Vreme total anapoda. Greu de crezut ce au anunțat meteorologii
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Obligatoriu pentru cei care au instalații de Crăciun pe casă. Vecinii pot depune plângere
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro