ANM a emis avertizare cod galben pentru următoarele 2 zile. Ce zone sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă până luni seara, la ora 23:00. Este vizată jumătatea de est a țării, inclusiv Capitala. Meteorologii au emis și o a doua avertizare, valabilă până marți seara.

Prima avertizare emisă de meteorologi intră în vigoare luni, 6 mai, la ora 14:00 și este valabilă până seara, la ora 23:00. În Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea şi la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 25…35 l/mp.

Sunt anunţate ploi torenţiale, grindină şi vijelii și în celelate regiuni din țară, dar pe arii restrânse.

Cod galben de vreme rea până marți seara

ANM a emis o adoua avertizare cod galben de vreme rea, care va intra în vigoare luni seara, la ora 23:00 și va fi valabilă până marți seara, la aceeași oră. Sunt vizate 22 de județe din nordul și centrul țării.

„În Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină”, anunță ANM.

Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare în zonele montane și trecător în Transilvania şi Subcarpaţii Moldovei. La altitudini de peste 1.500 de metri, zăpada va fi spulberată de vântul puternic.

Marți, vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor, iar vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI