13 oct. 2021 | 15:47

Intră sau nu București în carantină după ce rata a ajuns la 15 la mie? Ce spune Prefectura (exclusiv)

News
Intră sau nu București în carantină după ce rata a ajuns la 15 la mie? Ce spune Prefectura (exclusiv)
Intră sau nu București în carantină după ce rata a ajuns la 15 la mie?

Intră sau nu Capitala în carantină după ce rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 15 la mie? Iată ce spune Prefectura în această situație. Purtătorul de cuvânt al prefecturii, Mariana Stancu Țipișcă, a făcut declarații pentru Impact.ro.

Intră sau nu București în carantină după ce rata a ajuns la 15 la mie?

Mariana Stancu Țipișcă a spus că nu există în prezent o cerere pe această temă venită din partea Direcției de Sănătate Publică București.

”Legea nu prevede un anume prag pentru luarea unei asemenea decizii, după ce o localitate trece de rata de 6 la mia de locuitori. Că e șase la mie, șapte, opt sau mai mult, lucrurile sunt la fel de serioase. Comitetul desemnat să se ocupe de chestiunile acestea urgente se întrunește zilnic și discută situația instituțiilor școlare. Fiindcă situația se schimbă de la o zi la alta.

Așteptăm o analiză de risc din partea Direcției de Sănătate Publică București și abia apoi se va putea discuta pe tema asta. Din câte cunosc până în acest moment nu s-a pus în discuție un asemenea scenariu de lucru! Există însă deciziile anterioare legate de această situație, ce trebuie respectate cu atenție”, a declarat Mariana Stancu Țipișcă pentru impact.ro.

Prin urmare, Bucureștiul nu va intra în carantină, în ciuda faptului că rata de infectare a trecut recent de pragul de 15 la mie. Rugată să comenteze situația din județul cel mai apropiat de Capitală, Ilfov, acolo unde există o situație foarte asemănătoare cu a Bucureștiului, Țipișcă a refuzat.

”Fiecare municipiu, oraș sau județ are o situație aparte. Urmărim ce se întâmplă la nivel național și local, dar nu putem face afirmații în contul altor regiuni. Autoritățile din Ilfovul sau din oricare alt oraș vor lua cele mai bune decizii pentru a controla cât mai bine situația la nivelul lor, zonal!”, a adăugat Mariana Țipișcă.

Capitala și Ilfov, zonele cu cea mai mare rată e infectare

De menționat este că Municipiul București și Ilfov sunt zonele cu cea mai mare rată de infectare în plin val patru al actualei pandemii. Atât Capitala, cât și comunele ilfovene au trecut de pragul de 15 la mie. Astfel, în unele comune ilfovene, rata de infectare se ridică chiar la pragul de 20 la mie, cum este cazul comunei Corbeanca, unde rata e de 21,75 la mie, sau Domnești, unde rata e de 19,05 la mie.

În aceste condiții, DSP Ilfov a spus deja că a trimis tuturor școlilor din județ o adresă prin care solicită conducerii unităților școlare să treacă la efectuarea procesului de educație în variantă online, începând cu de luni, 18 octombrie. Decizia are o valabilitate de 14 zile.

La nivelul Capitalei, aproape un sfert dintre școlile existente au făcut deja cerere de a-și desfășura activitatea strict online. Conform cifrelor oficiale, la data de 12 octombrie, 110 școli bucureștene făcuseră cerere pentru a trece în online.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro