06 feb. 2019 | 06:30

Interzicerea telefoanelor în școlile din România: Ce a declarat Andronescu

Știri generale
Interzicerea telefoanelor în școlile din România: Ce a declarat Andronescu

Telefoanele mobile au fost interzise în școlile din Franța la finele anului trecut, iar la o conferință recentă, Andronescu a fost întrebată dacă se gândește la implementarea unei soluții similare în școlile din România. 

Măsura interzicerea telefoanelor mobile în şcoli a fost luată în Franţa. Începând din septembrie anul trecut, copiii francezi cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani îşi lasă smartphone-urile și dispozitivele inteligente acasă sau să închid cât timp sunt la școală.

Şcolile ai căror elevi au minim 15 ani aleg dacă îi lasă pe elevii cu telefonul. „Știm astăzi că există un fenomen de dependență în rândul tinerilor. Principalul nostru rol este de a proteja copiii și adolescenții. Este un rol fundamental al educației „, a declarat ministrul Jean-Michel Blanquer în august 2018, conform Hotnews.

În cadrul unui eveniment despre siguranța copiilor români pe internet, Ecaterina Andronescu a primit mai multe întrebări legate de interzicerea folosirii telefoanelor mobile în școli. În mod surprinzător, deși decizia ar veni cu numeroase beneficii pentru puterea de concentrare a micuților, Ministrul Educației s-a aratăt împotriva unei asemenea decizii radicale.

„Să interzici ceva nu înseamnă totdeauna că ai şi rezolvat o problemă.”Eu nu sunt adepta acestor măsuri radicale. Cu atât mai mult cu cât acum telefonul a devenit un instrument de lucru. Ar trebui să învăţăm să-l folosim ca atare”, a spus Andronescu.

Încercând să insiste pe beneficiile accesului la telefoane mobile în sălile de curs, doamna ministru a relatat o întâmplare cu care s-a confruntat într-unul dintre cursurile sale din cadrul Universității Politehnice București, unde este profesor.

„Ar trebui să folosim telefonul pentru procesul de învăţare, nu să-l interzicem. Responsabilităţile sunt împărţite între părinţi şi şcoală. Iar profesorul este cel care va decide cum să-şi gestioneze ora. Adică eu ca profesor am autoritatea pe care o predau şi ştiu ce am de făcut în timpul orei. Nu trebuie să-l sfătuiesc eu ce să facă. Nu sunt şcolile identice, nu sunt clasele identice, nu sunt copiii identici. Adaptarea metodelor pedagogice la ceea ce reprezintă clasa respectivă este calea pe care profesorul trebuie să managerieze ora”, a declarat Ministrul Educației.

Cu alte cuvinte, probabilitatea ca interzicerea accesului la telefoane mobile în școli să devină o practică reală în România este aproape nulă, cel puțin pe perioada mandatului lui Andronescu.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Noi informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Mesajul îndrăgitului actor
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
FLORIN Piersic, MESAJ de pe PATUL de SPITAL. În ce STARE e ACTORUL
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro