31 ian. 2024 | 17:13

Interviu cu Ovidiu Lipan Țăndărică, în ziua în care a împlinit 71 de ani. De ce nu primește pensie în România: ”Nici măcar un leu!” EXCLUSIV

EXCLUSIV
Interviu cu Ovidiu Lipan Țăndărică, în ziua în care a împlinit 71 de ani. De ce nu primește pensie în România: ”Nici măcar un leu!” EXCLUSIV

Ovidiu Lipan Țăndărică, toboșarul legendarei trupe Phoenix, a împlinit astăzi 71 de ani. Susține însă că se simte ca la 48, plin de energie, de optimism, și pus pe fapte mari, în cultura românească. În exclusitate pentru Playtech Știri, vestitul artist, atât de îndrăgit, în întreaga lume, ne-a oferit un interviu sincer, de suflet, în care ne-a vorbit cu tâlc despre iubire, starea de spirit a românilor, dar și despre marea lui pasiune, muzica.

”Am împlinit 71 de ani, dar mă simt de 48”. Cum se menține tânăr?

Ovidiu Lipan Țăndărică este un munte de energie, și acum, la vârsta de 71 de ani. Cum își menține optimismul și pofta de viață, în ciuda trecerii timpului?

Interviu cu Ovidiu Lipan Țăndărică, în ziua în care a împlinit 71 de ani. De ce nu primește pensie în România: ”Nici măcar un leu!” EXCLUSIV

Alături de Nicu Covaci

Iată ce ne-a declarat sărbătoritul zilei, referitor la starea lui de spirit, de invidiat:

”Am împlinit azi 71 de ani, dar am rămas, undeva, la 48 de ani, așa mă simt. Cum mă mențin? Există o comunicare cu energia universală, meditație, contemplare, stimă de sine.

Este vorba despre multe altele, care te mențin tânăr și îți creează o stare de bine. Noi, Vărsătorii, avem o energie pozitivă, care ne place să o dăm mai departe, să o împărțim cu lumea”, mărturisește Ovidiu Lipan Țăndărica, la ceas aniversar, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Citiți și: Ce ritual de purificare are vedeta: ‘Durează 20 de minute’

”Noi, ca popor, suntem foarte apreciați în Occident”

Ovidiu Lipan Țăndărică a locuit, ani la rând, în Germania, însă a ales să revină în România, unde se simte cel mai bine, atât ca om, cât și ca artist. El ne-a vorbit și despre felul în care suntem priviți, ca nație, în Occident:

”Mulți susțin că românii sunt triști, pesimiști, însă este un sindrom planetar, noi facem parte din tot ce se întâmplă pe întreaga planetă.

De fapt, trebuie să avem mai mare atenție, la datini, la obiceiuri, în România trăiesc 18 etnii, ca să nu le spun minorități, care au drepturi egale, acesta e un lucru frumos, pentru că noi suntem un popor primitor, deschis, cu o energie pozitivă. Trebuie să fim însă cu mult mai demni, să nu mai fim atât de alunecoși, să avem curaj, să nu plecăm prea mult capul, căci poate fi tăiat de sabie.

Eu am cântat în toată lumea și pot spune că noi, ca popor, suntem foarte apreciați în Occident, venim, și pe plan cultural, cu acea prospețime”, mai susține Ovidiu Lipan, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Cine i-a dat numele de scenă și de ce nu l-a înregistrat la OSIM?

Vestitul artist ne-a mai dezvăluit și cine i-a dat numele de scenă, Țăndărică, dar și de ce nu l-a înregistrat la OSIM, așa cum procedează toți artiștii, din showbiz, pentru protejarea mărcii:

”Numele mi l-a dat publicul, prin urmare nu înregistrez un nume pe care mi l-a dat publicul, e la liber, îl poate lua și folosi oricine, însă nu oricine poate să fie Țăndărică.

În cazul meu, este vorba și despre lumina dumnezeiască, despre har. Multă lume studiază, dar, dacă nu ai instinctul din naștere, e foarte greu”, susține el, cu tâlc.

Interviu cu Ovidiu Lipan Țăndărică, în ziua în care a împlinit 71 de ani. De ce nu primește pensie în România: ”Nici măcar un leu!” EXCLUSIV

”Numele mi l-a dat publicul”

Deplânge dispariția fulgerătoare a Ronei Hartner: ”Totul e la mâna Domnului!”

Dispariția fulgerătoare a artistei Rona Hartner l-a îndurerat pe Ovidiu Lipan Țăndărică, ei doi bifând, de-a lungul anilor, numeroase colaborări de succes. Acesta și-a exprimat regretul că actrița a plecat, din această lume, mult prea devreme:

”Cu Rona am avut foarte multe colaborări, Dumnezeu să o odihnească în pace! A fost o artistă cu multă vitalitate, foarte talentată, dar totul este la mâna Domnului!

Am petrecut împreună niște momente importante, pe scenă, am multe amintiri magice din acele concerte de neuitat”.

Ce spune Ovidiu Lipan Țăndărică despre pensiile mici ale artiștilor români?

Întrebat de Playtech Știri, ce părere are despre pensiile cântăreților, din România, mult prea mici, de altfel, în comparație cu valoarea lor artistică, Ovidiu Lipan Țăndărică a menționat:

”Cred că va trebui să se găsească un echilibru, în România, să se investească mai mult în binele tuturor oamenilor. Eu, de pildă, în România nu primesc nimic, nu am pensie nici măcar un leu.

Toată viața am fost și voi rămâne un artist liber profesionist. Am dat și am primit aplauze, un zâmbet, acestea au contat. Însă, din Germania, unde am locuit, îmi vin niște bani din drepturile de autor și de difuzare.

Important, ca artist, este să lași ceva frumos, în urmă, în această trecere pe pământ, ceva de care oamenii să-și amintească cu drag”.

Ce reprezintă dragostea, la 71 de ani: ”Iubirea de suflet rămâne veșnică”

Artistul ne-a mai vorbit și despre pasiune pentru gătit. Dar, pentru el, acestea sunt momente de relaxare, de detașare, în care își încarcă bateriile:

”Gătesc cu plăcere, cam tot timpul, și mă bucur când mâncărurile mele sunt apreciate. Este un moment în care mă detașez de lume, e o stare meditativă. Astăzi, de ziua mea de naștere, nu mă voi serba, dar mă bucur că sunt sunat, felicitat. Vă urez și eu tot binele din lume, sănătate multă și când ne vom revedea să ne îmbrățișăm cu drag!”.

Aflat din nou la un pas de căsătorie, Ovidiu Lipan Țăndărică ne-a dezvăluit ce reprezintă, în viziunea lui, dragostea, la vârsta de 71 de ani:

”Sunt mai multe forme de iubire. Este iubirea de început, iubirea sexuală, atracția fizică, însă iubirea de suflet rămâne veșnică. Și cu asta am spus totul”, a conchis marele nostru artist, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Interviu cu Ovidiu Lipan Țăndărică, în ziua în care a împlinit 71 de ani. De ce nu primește pensie în România: ”Nici măcar un leu!” EXCLUSIV

Citiți și: Cine e iubita secretă a toboșarului Phoenix, de fapt. Sunt de 18 ani împreună și se afișează rar împreună

Ovidiu Lipan Țăndărică, compozitor, instrumentist și orchestrator, a făcut parte din legendara trupă rock Phoenix, alături de Nicu Covaci, Mircea Baniciu și Josef (Ioji) Kappl. În 1977, în anii comunismului, artistul a fugit din România, stabilindu-se în Germania. A participat, de-a lungul carierei muzicale, la importante festivaluri, pe toate meridianele, inclusiv în America. A fost căsătorit, în Germania, și are un fiu, care i-a moștenit imensa pasiune pentru muzică.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el răbdarea lui
Capital.ro
Animalul periculos care a fost văzut în România. E de trei ori mai veninos decât șarpele cu clopoței
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DECIZIE de ULTIMĂ oră a MEDICILOR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu FLORIN PIERSIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro