Interpreta de muzică populară Margareta Bîrsan, în scandal cu propria soră. De ce a dat-o în judecată

Interpreta de muzică populară Margareta Bîrsan, în scandal cu propria soră. De ce a dat-o în judecată
Interpreta de muzică populară Margareta Bîrsan, în scandal cu propria soră

O interpretă populară a câștigat procesul intentat împotriva surorii sale. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis, în parte, acțiunea formulată de Margareta Bîrsan în contradictoriu cu sora sa, Maria Nălbaru.

Scandal în lumea artiștilor

Cunoscuta interpretă de muzică populară Margareta Bîrsan și-a dat sora în judecată, solicitând daune morale. Cearta dintre cele două a izbucnit după ce au participat la o emisiune televizată. Judecătorii au obligat-o pe sora Margaretei Bîrsan să îi achite 7.000 de lei, cu titlul de daune morale.

Procesul dintre cele două a început pe 5 septembrie 2019. Cântăreața a cerut obligarea unui post TV să-i șteargă câteva înregistrări de pe Youtube, iar obligarea surorii ei, Maria Nălbaru, sau a postului TV la plata unor daune morale care se ridică la suma de 10.000 de euro.

„Pe data de 11 martie 2019, am participat la o emisiune din cadrul unui post de televiziune pentru a expune o problemă socială cu care mă confruntam, postul de televiziune urmând să mă ajute să o rezolv. Postul de televiziune mi-a promis că va face toate demersurile necesare la organele competente pentru a-mi rezolva problema. În timpul emisiunii din data de 11 martie 2019, pârâta Maria Nălbaru a intrat în direct, defăimându-mă, insultându-mă în mod public, acuzându-mă de incendierea propriei locuințe și spunându-mi că sunt beată (alcoolică). Toate aceste acuzații mi-au afectat imaginea publică, la care am muncit mult pentru a mi-o crea, eu fiind interpretă de muzică populară, autoarea unui album, absolventă a unei școli de artă și posesoare a unui atestat de liber profesionist”, a menționat Margareta Bîrsan în fața judecătorilor ieșeni.

Interpretă de muzică populară, în scandal cu sora sa

La rândul ei, Maria Nălbaru le-a cerut magistraților să respingă acțiunea formulată de sora sa, Margareta Bîrsan. Cu toate acesta, interpreta de muzică populară a susțin că, în martie 2020, a solicitat postului de televiziune să fie invitată în cadrul unei emisiuni. Aceasta dorea să i se rezolve o problemă personală pe care o avea cu un polițist, acuzat de abuz în serviciu.

Cântăreața a precizat că s-a trezit în emisiune cu sora ei, Maria Nălbaru. Aceasta ar fi început să-i aducă înjurii și denigrări în mod public. În fața instanței, Margareta Bîrsan le-a spus judecătorilor că nu a mai ținut legătura cu sora ei deloc în ultimii 30 de ani.

„Din câte am aflat, numita G.H. este prietenă cu sora mea, Maria Nălbaru, și în orice acțiune făcută de dânsa, apare G.H. care își depune declarația nesolicitată de nimeni, fără nicio legătură cu cauzele reclamate, în care mă denigrează, mă insultă”, a mai arătat Margareta Bîrsan.