Un italian bolnav de coronavirus a fost în România. Primele detalii despre bărbatul de 71 de ani

Un italian infectat cu coronavirus abia s-a reîntors din România
Un italian bolnav de coronavirus s-a întors în țara natală din România. Bărbatul are 71 de ani și este internat într-o instituție medicală din Rimini. Care sunt primele informații și care au fost demersurile autorităților?

Italianul infectat cu coronavirus a fost în România

Informații conform cărora un italian infectat cu coronavirus s-a întors din România în urmă cu scurt timp isterizează mai tare situația din țara noastră. Cu toate că apele tocmai s-au calmat în România, după declarațiile lui Raed Arafat, cazul acesta aduce noi semne de întrebare și preocupări exagerbate pentru sănătatea cetățenilor care au luat contact cu individul străin. Autoritățile verifică la momentul actual rudele celui infectat. Amintim că există patru noi cazuri pozitive de coronavirus în regiunea Emilia-Romagna, numărul total de infectați fiind de 23. Conform bilanțului, în Italia ar fi 283 de oameni infectați și 7 morți.

Panica s-a întors în țară după ce s-a aflat că un italian care a vizitat meleagurile noastre s-a dovedit a fi infectat cu coronavirus. Situația din peninsulă este una pe zi ce trece mai dramatică. Un număr mare de români care continuă să se întoarcă acasă vor sta 14 zile în carantină, atent monitorizați.

Italian cu coronavirus s-a reîntors în țara natală, după o vizită în România
Italian cu coronavirus s-a reîntors în țara natală, după o vizită în România

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma riscului sanitar produs de apariția unor noi cazuri de infecție cu COVID-19 (coronavirus) concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia și Veneto. Măsurile suplimentare luate de autoritățile italiene în vederea restrângerii focarelor și prevenirii răspândirii virusului includ interdicția de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităților sportive sau recreative, suspendarea cursurilor școlare și emiterea de alerte pentru urgență sanitară care sfătuiesc cetățenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri. Cetățenii cu simptome care pot indica infectarea cu coronavirus sunt rugați să NU se prezinte pe cont propriu la unitățile spitalicești, ci să apeleze numerele verzi regionale puse la dispoziție de către autorități astfel: pentru Lombardia la 800.89.45.45, iar pentru Veneto la 800.46.23.40. De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se furnizează informații în limbile italiană și engleză. Aceste numere trebuie apelate doar în caz de necesitate”
MAE – Atenționare de călătorie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI